Afdeling Horeca ROC de Leijgraaf toont kwaliteit
- 16 jan., 2014
- Onderwijs & Training
- Bron: ROC de Leijgraaf
Studenten van de afdeling Horeca van ROC de Leijgraaf hebben de eerste prijs behaald bij de regionale culinaire vakwedstrijd van de Vereniging van Scholen met Horeca Onderwijs (VSHO).
De vakgroep Horeca had een drukke week, want een dag later waren alle vakdocenten en zo’n 70 studenten druk aan het werk voor het goede doel bij het succesvolle concert van de Lionsclub in de aula van ROC de Leijgraaf in Oss.
Maatschappelijke betrokkenheid
‘Hiermee laten we als ROC de Leijgraaf zien dat we niet alleen intern maar ook extern bezig zijn met kwaliteit. En tonen we ook onze maatschappelijke betrokkenheid‘, aldus onderwijsmanager
Jan van Grunsven.
‘We willen onze studenten leren verder te kijken dan alleen de keuken. Natuurlijk is de praktijkervaring voor onze leerlingen bij zo’n diner en concert van belang. Koken, bedienen en gasten ontvangen. Maar door onze hulp gratis aan te bieden, dragen wij ook bij aan het goede doel van het concert. Al het geld dat normaal naar catering zou gaan, kon nu naar hospice De Oase.‘
Positieve reacties
Docenten en studenten van de opleidingen Kok (Oss/Cuijk), Horeca-management (Oss/Cuijk), Topkok (Veghel) en Gastheer/gastvrouw (Cuijk) waren op 10 januari de hele dag in touw om het Lionsconcert goed te laten verlopen. Met succes, want de reacties van de bezoekers waren zeer positief. President Peter van Aar van de Lions Club Oss: ‘Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Geweldig hoe gemotiveerd de studenten hier rondlopen. En de locatie is perfect.’
Onderwijsmanager Jan van Grunsven is trots op deze vorm van ‘ondernemend onderwijs’, en op de resultaten die behaald werden de bij de vakwedstrijd van de VSHO.
Vakwedstrijd
Twee keer werd een eerste prijs gehaald bij het onderdeel koppelwedstrijd, waar vmbo- en mbo-studenten samenwerken. En eenmaal was er een tweede plaats. Nog nooit slaagde ROC de Leijgraaf er in zo hoog te eindigen bij de regionale voorrondes. ‘Uniek‘, aldus docent Thomas Sluijters, ‘we zijn er erg blij mee. Als relatief kleine school verslaan we de grotere scholen puur op basis van kwaliteit.‘
Marit van Rooij werd bij de competitie in het Summa College in Eindhoven overall eerste in de categorie ‘bediening‘. Zij werkt bij leerbedrijf Restaurant Cordial in Oss. Het koppel Stan van Lieshout (Opleiding Topkok ROC de Leijgraaf) en Raoul Rojas (Fioretti College Veghel) behaalde de eerste prijs in de categorie ‘keuken‘. Het duo Kim van Loon (ROC de Leijgraaf, leerbedrijf City Hotel Oss) en Bjorn Vesters (Hooghuis Zuid) werd in deze categorie tweede.
De prijswinnaars gaan door naar de landelijke wedstrijden van de VSHO die later dit jaar gehouden worden.
Meer informatie over ROC de Leijgraaf:
Bekijk het complete profiel