Dutch School of Quality gestart door HAS Hogeschool, KTBA en N&S
- 15 mrt., 2017
- Onderwijs & Training
- Bron: HAS Hogeschool
Ons voedsel is nog nooit zo veilig geweest, maar het kan nog steeds beter. En daar zijn goed opgeleide kwaliteitsmanagers voor nodig. Daarom hebben HAS Hogeschool, KTBA People in Food en N&S de krachten gebundeld en starten zij met de Dutch School of Quality.
Probleem van antibioticaresistentie in de Europese Unie blijft spelen. NVWA waarschuwt opnieuw voor aantal afslankproducten. Schippers: Op korte termijn geen wettelijke normen voor minerale oliën. Zomaar wat koppen van artikelen over voedselveiligheid die de afgelopen tijd verschenen in de media. De Dutch School of Quality is een volwaardig leerhuis voor professionals op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid, uniek in Nederland.
Tekenmoment
Op woensdag 8 maart jl. werd de samenwerking tussen de 3 partijen bekrachtigd met een tekenmoment. Jeroen Bos (directeur HAS Hogeschool, Kennistransfer), Jeroen Sleenhoff (COO at People in Food Holding BV), Aldo Rus (Business Unit Manager KTBA FoodCampus) en Michaël van Duijnhoven (directeur N&S) ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst.
Groeiende vraag naar kwaliteitsmanagers
“Deze samenwerking, waarin de didactische en inhoudelijke expertise van een hogeschool samenkomt met de dagelijkse praktijkkennis en ervaring van twee kwaliteitsadviesbureaus, maakt het mogelijk om een uniek en breed portfolio van kwaliteit gerelateerde cursussen aan te bieden. We komen hiermee tegemoet aan de groeiende vraag naar kwaliteitsmanagers, die op veel verschillende gebieden inhoudelijk onderlegd moeten zijn en daarnaast ook competenties als overtuigingskracht en leiderschap moeten bezitten. Doordat de cursussen bovendien modulair te volgen zijn en een praktijkgerichte insteek hebben, heeft de Dutch School of Quality voor nagenoeg iedere kwaliteitsprofessional binnen de food een passend aanbod”, aldus Jeroen Bos namens de drie partijen.
Voor wie?
De Dutch School of Quality richt zich op kwaliteitsmanagers die door willen groeien en zich willen klaarstomen voor de toekomst. Het programma van het leerhuis bestaat uit een basisblok ‘Quality and Business Improvement in Food (QBIF)’ speciaal gericht op beginnende kwaliteitsmanagers die verdieping zoeken. Daarbovenop is het leerhuis opgebouwd uit 14 cursussen die modulair te volgen zijn zodat experts zich kunnen specialiseren. Sommige cursussen gaan tegelijkertijd van start. Cursisten kunnen ervoor kiezen meerdere cursussen parallel aan elkaar, maar ook ná elkaar te volgen. Zowel hbo’ers en wo’ers kunnen de leergang doorlopen, voor hbo’ers is 2 jaar werkervaring in de foodsector vereist. De eerste cursussen gaan in september 2017 van start.
Kick-Off Event op 18 mei 2017
Op 18 mei wordt het leerhuis officieel gelanceerd met een Kick-Off Event waar alle kwaliteitsmanagers uit de foodsector een uitnodiging voor krijgen. Onder meer Mathé Bolle, oncoloog Zuiderzee Ziekenhuis Lelystad, zal op het event spreken. Hij gaat in op het belang van voedselkwaliteit en gezondheid. Ook Marianne Jacobs, QA Manager Business Unit AH bij Bakkersland levert haar bijdrage en vertelt over hoe zij zelf als kwaliteitsmanager is gegroeid.
Meer informatie over HAS Hogeschool:
Bekijk het complete profiel