Gezamenlijke aanpak WVS-groep, GGZ WNB, en SDW
- 5 nov., 2014
- Arbeidsmarkt
- Bron: WVS-groep
De gemeente Roosendaal heeft namens GGZ WNB, WVS-groep en SDW een projectvoorstel ingediend, waarbij er ingezet wordt op een gezamenlijke aanpak richting werkgevers om meer mensen met een lage loonwaarde aan het werk te krijgen.
In de periode 2014 – 2016 is er voor de gemeenten en hun samenwerkingspartners weer geld beschikbaar uit het Europees Sociaal Fonds (ESF) om meer te doen net het begeleiden en ondersteunen van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. De gemeente Roosendaal heeft namens GGZ WNB, WVS-groep en SDW een projectvoorstel ingediend, waarbij er ingezet wordt op een gezamenlijke aanpak richting werkgevers om meer mensen met een lage loonwaarde aan het werk te krijgen. Dit project gaat in januari 2015 van start, waarbij de deelnemende organisaties meer gebruik gaan maken van elkaars sterkten.
Duurzame samenwerking lage loonwaarde
Vanaf 1 januari 2015 worden de begeleiding, ondersteuning en verzorging uit de AWBZ overgeheveld naar de Wmo en de gemeenten worden verantwoordelijk voor de uitvoering van de Participatiewet (WWB, voormalig Wajong en Wsw) en Jeugdzorg. De deelnemende partijen aan dit project begeven zich allemaal op de markt richting werkgevers, maar met verschillende vormen van dienstverlening en begeleiding. Het is noodzaak een gezamenlijke aanpak richting zowel werkgevers als werknemers vorm te geven, over de verschillende regelingen heen. Dit project versnelt een duurzame samenwerking met het doel om meer mensen met een lage loonwaarde (0-40%) naar zo regulier mogelijk werk te leiden. WVS-groep heeft jarenlange ervaring met deze doelgroep, een groot netwerk in het bedrijfsleven en een gecoördineerde werkgeversbenadering.
Beoogd resultaat
Door het aanleren van werknemersvaardigheden aan de ene kant en het ondersteunen van werkgevers aan de andere kant, willen we zo veel mogelijk mensen aan het werk krijgen binnen de reguliere arbeidsmarkt. Het streven is om minimaal 10% van de deelnemende mensen uit te laten stromen naar regulier werk of door te laten stromen naar een hogere loonwaarde. In West-Brabant (9 gemeenten) hebben er ongeveer 900 mensen een loonwaarde tussen de 0 en 40%.
Meer informatie over WVS:
Bekijk het complete bedrijfsprofiel
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!