Glasvezel dichtbij voor buitengebied Aalten en Oost Gelre

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Aalten

Goed nieuws voor de inwoners van het buitengebied van Aalten en Oost Gelre. CIF wil namelijk starten met de aanleg van glasvezel op het platteland van de gemeenten. Om dit te doen, moet 50% van de inwoners vóór 19 december 2016 een abonnement via glasvezel afnemen.

Glasvezel dichtbij voor buitengebied Aalten en Oost Gelre

Bert Berghoef, burgemeester gemeente Aalten, Marieke Frank, wethouder gemeente Oost Gelre en Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, hebben hiervoor het startsein gegeven. Dit deden zij door het convenant tussen CIF en de gemeenten te ondertekenen waarin de afspraken over de aanleg van glasvezel in het buitengebied staan. In de gemeenten Aalten en Oost Gelre gaat het om ruim 3.500 huishoudens en bedrijven in het buitengebied. Zij kunnen kiezen uit diensten van 5 verschillende aanbieders. Caiway, CBizz, Fiber, Solcon en WeServe. Naast een abonnement bij een van de dienstaanbieders betalen de bewoners een vastrechtvergoeding van € 9,95 per maand.

Mogelijkheden glasvezel bewoners

Eind september valt een uitnodiging voor de informatieavonden bij de inwoners op de deurmat. CIF heeft ervoor gekozen om inwoners persoonlijk te informeren. “Wij vinden het belangrijk om vanuit CIF te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel te kunnen aanleggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op het gebied van diensten, kunnen bij hen terecht,” vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf

Groot belang breedbandverbinding 

Wethouder Marieke Frank van Oost Gelre is blij dat de glasvezel binnen afzienbare tijd voor iedereen in het buitengebied bereikbaar is. “Er zijn heel veel argumenten vóór de glasvezel. Voor je werk, voor je bedrijf, voor het ontvangen van zorg, voor de studie of gewoon voor je plezier om films te kijken en te gamen. Snelle verbindingen zijn een absolute noodzaak voor de toekomst van een vitaal en leefbaar buitengebied.” Burgemeester Bert Berghoef heeft er vertrouwen in dat de benodigde 50% deelname wordt bereikt. “Inwoners hebben er echt last van dat er nu geen goede en snelle verbinding is. Ze wachten al lang op glasvezel. Mooi dat het er nu kan komen.”

Glasvezel voor iedereen

Het uitgangspunt voor CIF is om iedereen aan te sluiten. Een beperkt aantal bewoners kan geen gebruik maken van het standaard aanbod, maar krijgt een maatwerkoplossing aangeboden. CIF zal hen persoonlijk benaderen om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het realiseren van de glasvezelverbinding.

Vraag glasvezel buitengebied groot

Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde inschrijvingen. In acht gebieden, waaronder Winterswijk, Berkelland en een groot deel van Twente, heeft meer dan 50% van de inwoners gekozen voor een glasvezelabonnement en is de aanleg inmiddels in volle gang.

Over CIF

CIF is een beleggingsfonds in telecommunicatie-infrastructuren. CIF doet in langetermijninvesteringen in Europese telecommunicatie-infrastructuur, waaronder zendmasten, vaste kabelinfrastructuren, datacenters en aanverwante activa.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!