Grootste en duurzaamste distributiecentrum Lidl Oosterhout biedt kansen voor de regio

Lidl opende begin deze maand op bedrijventerrein Park15 in Oosterhout (GLD) zijn grootste en meest duurzame Nederlandse distributiecentrum. Dat is goed nieuws voor de regio. Het nieuwe distributiecentrum is 55.000 vierkante meter groot is en kostte ongeveer 90 miljoen euro.

Grootste en duurzaamste distributiecentrum Lidl Oosterhout biedt kansen voor de regio

Het dirtributiecentrum biedt werk aan 250 mensen. Niet alleen de grootte, maar met name het duurzame karakter worden door Lidl benadrukt. Dat is niet onterecht: in de toonaangevende duurzaamheidsbeoordelingsmethode BREEAM kreeg het gebouw de score ‘Outstanding’.

Lidl Oosterhout

“Lidl is een aansprekende naam en er staat nu een mooi, groot en duurzaam distributiecentrum. We mogen er zeker trots op zijn dat zo’n bedrijf voor deze regio heeft gekozen”, zegt Tom Runhaar van Logistics Valley, een programma van de provincie Gelderland dat samenwerking in de logistiek moet bevorderen.

Kansen voor regio

De komst van het distributiecentrum is goed nieuws voor de regio, zegt Runhaar. “Dit biedt absoluut mooie kansen. VGP, de beheerder van Park15, krijgt hierdoor extra aanvragen van geïnteresseerde bedrijven. Verder levert het meer werk op voor de logistieke dienstverleners uit onze regio. Daarnaast geeft het ook een boost aan de verpakkingsindustrie en aan uitzendbureaus en recruiters uit de regio.”

Verbindende rol

Logistics Valley is een initiatief vanuit de drie Gelderse logistieke hotspots en wordt in de uitvoering ondersteund door Oost NL. Het heeft als doel om ondernemers uit Gelderland die zich met logistiek bezighouden bij elkaar te brengen en in contact brengen met overheden, onderwijsinstellingen of bedrijven uit bijvoorbeeld de vastgoedsector. Logistics Valley speelde bij dit project vooral een verbindende rol. Runhaar: “We hebben een goede relatie met de beheerders van Park15 en hebben hen van de juiste informatie voorzien. Samen willen we de bouw van dit distributiecentrum breder trekken en de voordelen voor de hele regio zo goed mogelijk benutten. We zoeken de verbinding met allerlei bedrijven. Daarnaast hebben we met de vastgoedtak van Lidl contact gehad over het vinden en werven van personeel. Zij zijn door ons met de juiste partijen in contact gebracht.”

8000 zonnepanelen

Behalve groot is het distributiecentrum ook erg hoog: twintig meter. Er is in totaal ruimte voor 35.000 palletplaatsen. Het duurzame karakter komt onder andere door het accupakket van één megawatt. Door een speciale koeltechniek en een samenwerking met netwerkbeheerder Liander kan Lidl pieken en dalen op het elektriciteitsnetwerk goed opvangen. Voor het opladen van de accu zijn er bijna 3000 zonnepanelen op het gebouw geplaatst. Doel is om dat aantal volgend jaar uit te breiden naar 8000.

Meer informatie over The Economic Board:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!