HAS Business Event - It's a small, small world
- 10 okt., 2013
- Onderwijs & Training
- Bron: HAS hogeschool
Op dinsdag 12 november 2013 organiseren de 4e jaarstudenten van de opleiding Bedrijfskunde & Agribusiness het Business Event.
Voor het bedrijfsleven is dit de ultieme mogelijkheid om in contact te komen met afstudeerde ambitieuze studenten. Door middel van interactieve stands zullen studenten de opgedane buitenlandse ervaringen delen. In verschillende parallelsessies zullen diverse onderwerpen aan het licht gebracht worden met een gastspreker en workshop/brainstorm/discussie als invulling. Al met al een ontzettend communicatief en leerzaam event. Wij willen u graag enthousiast maken en geeft u ons deze mogelijkheid?
Locatie
Het evenement vindt plaats op de HAS Hogeschool, Onderwijsboulevard 221 in 's-Hertogenbosch.
Tijd:
12:30 - 19:00 uur
Aanmelden:
Klik hier om u aan te melden >>
Programma
12.30 – 13.00: Inloop
13.00 – 13.45: Plenaire opening
13.45 – 14.30: Plenaire presentatie van actuele thema’s uit de Agribusiness Deel I
14.30 – 15.45: Zuivel, vlees, tuin- en akkerbouw, sierteelt, zuivel
15.45 – 16.00: Koffie
16.00 – 17.15: BRIC, C2C, coöperaties, toegevoegde waarde, verdienmodellen
17.15 – 19.00: Plenaire presentatie van actuele thema’s uit de wereldwijde Agribusiness Deel II / Netwerkborrel
Inhoud parallelsessies
Sierteelt: Get influence! Internationale ketentransparantie in de sierteeltsector
Samenwerking zou de oplossing kunnen bieden in de dynamische en uitdagende internationale bloemen industrie. Van veredelaar tot consument, invloed voor de teler en exporteur lijkt een win-win situatie voor alle ketenpartners. Laat je inspireren door een professional, ervaringsdeskundige maar vooral een geweldig boeiende spreker. Samen met u discussiëren we graag oplossingsgericht verder. Daarnaast vertellen studenten hun evaringen en belevenissen die opgedaan zijn tijdens hun buitenlandse stage.
Akkerbouw: Groeit er meer op een kromme voor?
Precisielandbouw is van gisteren, vandaag en morgen. Tijdens deze bijenkomst wordt een algemeen beeld geschetst van de toekomst van precisielandbouw. De toegevoegde waarde van precisielandbouw wordt toegelicht voor de sector en de maatschappij. En de betekenis van optimalisatie door precisielandbouw wordt uiteengezet. Tijdens deze bijeenkomst gaan we samen discussiëren over de mogelijkheden, beperkingen en voorwaarden van precisielandbouw. Zoals de internationalisering van precisielandbouw. Vaak wordt gezegd dat er meer groeit op een kromme voor. Maar is dit wel zo?
Zorg dat u aanwezig bent bij dit event en deel je mening met andere betrokken uit de sector.
Varkenshouderij: PRRS, vraagt om actie!
Het thema PRRS staat centraal tijdens het HAS Business Event. PRRS zorgt wereldwijd voor de grootste economische schade in de varkenshouderij. Verschijnselen van PRRS zijn vruchtbaarheidsstoornissen bij zeugen en luchtwegaandoeningen bij jonge varkens. Het is echter gebleken dat het zeer moeilijk is om het virus uit te roeien, aangezien het virus snel muteert. Tijdens het symposium wordt er ingegaan op wat onderzoeken op nationaal en internationaal niveau hebben uitgewezen. Verder zal er worden ingegaan op de vraag: Hoe ziet de toekomst van de varkenshouderij eruit met betrekking tot PRRS.
Zuivel 1: Het nieuwe GLB: Wat betekent dit voor onze melkveehouderij?
Vanaf 2015 verandert het Gemeenschappelijk landbouwbeleid, we gaan verder met inkomenssteun op basis van betaling per hectare, doelgerichte betalingen voor vergroening en meer steun voor jonge boeren. Wat betekent het nieuwe beleid voor de Nederlandse melkveehouderijen? We laten de politiek en de belangenbehartiging van de boer aan het woord, wat zijn hun motivaties en gedachtes achter het GLB? Samen met U willen we vervolgens in discussie gaan. Kom dus langs op 12 november en bepaal mee: ‘ Zitten we op een goede weg naar de toekomst of zijn we aan het doordraaien?’.
Zuivel 2: Wie wint de wereldzuivel race?
De wereldzuivelmarkt is groeiende en zuivelverwerkers worden steeds actiever op internationaal gebied. Kennishebbenden geven aan dat Azië een opkomende wereldzuivelmarkt is, maar velen kunnen dit niet helemaal plaatsen. Ter kennisstelling zal dit event duidelijkheid verschaffen over de huidige zuivelpositie van alle werelddelen. Verder zullen de toekomstverwachtingen van de wereldzuivelmarkt in kaart worden gebracht. Speciaal hiervoor is een gastspreker van Productschap Zuivel uitgenodigd om zijn verhaal te komen doen. Vervolgens zal op een interactieve manier de vergaarde kennis ter discussie worden gesteld met een hoofdprijs als beloning voor de beste discussanten.
BRIC landen: Wat betekent IC voor jou?
China heeft de toekomst! Of.. is China het land van gisteren? Is India niet het China van morgen? In dit symposium worden India en China onder de loep genomen en komen de zwaktes en de sterktes voor de toekomst van deze landen als productieland aan bod.
China is een van de landen waar het afgelopen decennia de meeste ontwikkeling heeft plaatsgevonden. De vraag is of dit het komende decennia het zelfde is en of China nog steeds interessant blijft voor bedrijven of dat er in andere landen als India meer kansen zullen worden. Wordt de levensstandaard te hoog in China waardoor de loonkosten in India aanzienlijk lager liggen? Kan een land als India wel mee komen met het kennis niveau?
Wat hebben landen als India en China ondernemers van morgen te bieden?
Cradle to cradle: De K3 (koeien, kringloop en kansen) in de melkveehouderij
Het Cradle to Cradle denken is de visie voor een integrale duurzame melkveesector. Met een integraal duurzame melkveehouderij bedoelen wij, dat alle stakeholders; de dieren, de boeren, de burgers en/of consumenten en het milieu er op vooruit gaan. Waar staan wij als melkveesector nu, in deze “small, small world “? Welke stappen moeten er gezet worden om op nationaal en internationaal verduurzaming te realiseren? Is de integrale duurzame ontwikkeling voor het behouden en veilig stellen van de toekomstige melkveehouderij of creëert de cradle to cradle denkwijze een toegevoegde waarde voor de zuivelwereld.
Verdienmodellen: A life time
Het verdienmodel, één van de belangrijkste elementen van het Businessmodel en een uitstekende tool om meer winst te maken. Binnen elke sector, elke organisatie… De wereld is in ontwikkeling. Er komen nieuwe spelers op de markt, concurrentie komt en gaat, spelregels worden gewijzigd, het gedrag van klanten verandert, ga zo maar door. Speel daarop in met een verdienmodel, maar vergeet niet achterom te kijken. Hoe verdiende men zijn geld, hoe verdient men zijn geld en hoe gaat men zijn geld verdienen. Het verdienmodel in een ‘life time’. Inspirerende gastsprekers, discussies, innovatie en ervaringen bezorgen u een middag waarna u kunt zeggen: én zo kan het ook!
Toegevoegde waarde: Meet the farm! Transparantie in de veehouderij
Is transparantie in de veehouderij de toekomst voor de sector? Moet de consument van begin tot eind worden betrokken bij het productieproces? Staan de consument en de boer hier voor open? Kortom: Meet the farm!
De middag zal voornamelijk gaan over de belangrijkste vraag of transparantie een toegevoegde waarde vormt voor de veehouderij. Tijdens het event zullen we de voor -en nadelen van de transparantie binnen de veehouderij belichten. Hiervoor zijn interessante gastsprekers uitgenodigd die in contact staan met de veehouderij sector.
Coöperaties: Wereldwijd, samen sterker
Iedereen is direct of indirect betrokken bij een cooperatie. Maar is dit nog wel van deze tijd en wat biedt ze aan meerwaarde? Deze parallelsessie brengt het belang, de toekomst en de internationale cooperatie in beeld. Onderwerpen als ledenzeggenschap, ledenfinanciering en betrokkenheid zullen aanbod komen. Tevens zal een toonaangevende gastspreker binnen dit onderwerp aanwezig zijn en zal de onderwerpen verder toelichten. Hiernaast zal het internationale aspect en het toekomstperspectief van cooperaties benadrukt worden. Deze sessie zal aangevuld worden met buitenlandse ervaringen van studenten die zij opgedaan hebben tijdens hun stages.
Meer informatie over HAS Hogeschool:
Bekijk het complete profiel