HAS Hogeschool krijgt twee nieuwe lectoraten

Per 1 februari 2018 start de HAS met twee nieuwe lectoraten: Duurzaam Produceren en Healthy Farming. De nieuwe lectoraten, die verbindingen leggen tussen het onderwijs, bedrijfsleven en maatschappij, gaan bijdragen aan de verduurzaming van de agrifood sector.

HAS Hogeschool krijgt twee nieuwe lectoraten

Duurzaam produceren

Elies Lemkes-Straver wordt lector Duurzaam Produceren. Het lectoraat richt zich specifiek op drie thema’s in de agrifood sector: het tegengaan van voedselverspilling, de verduurzaming van voedselprocessen en het sluiten van kringlopen.

Healthy Farming

Joost van den Borne, Manager Research & Development bij Schippers Europe, wordt lector Healthy Farming. Het lectoraat richt zich op het bestaansrecht van de veehouderij in dichtbevolkte gebieden. Zuidoost-Nederland wordt voorbeeldregio.

De agrifood sector van de toekomst

Een meer gerichte samenwerking tussen het bedrijfsleven en kennisinstellingen op thema’s als voedselverspilling, duurzame landbouw en circulaire economie draagt bij aan de ontwikkeling van de agrifood sector van de toekomst. De komst van de nieuwe lectoraten betekent daarmee goed nieuws voor de samenwerking tussen kennisinstellingen en bedrijfsleven in AgriFood Capital.

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Kusters Precision Parts Bezoek Kusters Precision Parts op www.kustersexperts.nl

Voor meer informatie over deze veelzijdige high tech toeleverancier.