HAS-toppers presenteren concepten op VMT Food Event 2015
- 30 mrt., 2015
- Agrofood & Biobased
- Bron: HAS Hogeschool
Het VMT Food Event is bedoeld voor professionals in de foodindustrie en focust op uitdagingen ten aanzien van voedselveiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Het event wordt gehouden op 2 april a.s. in Congrescentrum 1931 te Den Bosch.
Vanwege goede samenwerking tussen de HAS en VMT zijn ook dit jaar studenten van de opleidingen Voedingsmiddelentechnologie en Food Design & Innovation uitgenodigd om hun innovatieve concept te presenteren.
Integriteit als rode draad
Integriteit loopt als een rode draad door de ontwikkelingen die gaande zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Het (nog beter) borgen van de voedselkwaliteit en -veiligheid staat hoog op de agenda. Maar ook de productsamenstelling ligt voortdurend onder vuur. De maatschappij stelt toenemende eisen aan het ecologische systeem, de herkomst van grondstoffen en duurzaam produceren.
Inspelen op nieuwe eisen
De huidige economische situatie brengt met zich mee dat de marges op foodproducten laag zijn en de prijzen onder druk staan. Al met al geen eenvoudige opgave voor de foodindustrie om te innoveren en in te spelen op de nieuwe eisen. Voorwaarde nummer 1 blijf nog altijd samenwerken. Niet alleen met elkaar, maar met de gehele keten.
Welke HAS'ers doen mee?
De HAS’ers die dit jaar hun concept op het VMT Food Event mogen presenteren zijn:
- Thomas Bosson, één van de projectleden van ‘Cloud 9’ een verrassende cocktail op basis van paprikasap;
- Pleun van den Oever, de bedenker van het concept ‘Diep Vries’ een kant en klare smoothie uit de vriezer; en
- Johan Henckens, Nick Mennen, Jasper Obers en Coen Vlothuizen van het ‘Druiven project’ een project waarin de studenten op zoek zijn gegaan naar een drankconcept waarin de druif voor 100% wordt benut.
Meer informatie over HAS Hogeschool:
Bekijk het complete profiel
Jures Techniek heeft meer dan 20 jaar ervaring in de branche