Het Bouw Advies Instituut en Bouwschouders: maatschappelijk verantwoord ondernemen

  • Bouw
  • Bron: Gemeente Gemert-Bakel

Tijdens de crisisjaren in 2013 besloten verschillende bedrijven in de bouw- en vastgoedsector de handen ineen te slaan om samenwerking in deze sectoren te bevorderen. Dit resulteerde in het Bouw Advies Instituut, vaak afgekort tot ‘BAI’.

Het Bouw Advies Instituut  en Bouwschouders: maatschappelijk verantwoord ondernemen

Op deze manier konden de bedrijven niet alleen aan projecten komen, maar kon ook kennis gedeeld worden. Waar veel van soortgelijke corporaties verdwenen, toen de crisis achter de rug was, is het BAI tot op de dag van vandaag blijven bestaan.

Het Bouw Advies Instituut (BAI)

Het Bouw Advies instituut brengt verschillende professionals uit de bouw- en vastgoedsector samen onder één dak in Gemert met als doel het delen van kennis. Op flexibele werkplekken werken zij hier aan zowel ‘eigen’ als ‘collectieve’ opdrachten. Het BAI maakt professionals op verschillende gebieden in de bouw toegankelijk voor opdrachtgevers. Op deze manier heeft een opdrachtgever eenvoudige toegang tot de benodigde kennis, informatie en mensen voor het beoogde project. De opdrachtgever is hierdoor niet genoodzaakt verschillende bedrijven apart te benaderen, maar klopt bij het BAI aan met de bouwvraag.

De professionals werken op hun beurt samen om de juiste kennis, informatie en mensen beschikbaar te maken. Door middel van wekelijkse sessies blijven de leden op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de verschillende aangesloten bedrijven en worden de lijnen tussen het BAI en de opdrachtgevers kort gehouden. Het BAI is een nieuwe manier van samenwerken in de bouw- en vastgoedsector. Door deze manier van werken ontstaan er nieuwe kansen.

Het BAI is continu bezig met wat er speelt in de bouw en hoe hierop ingespeeld kan worden. Zo worden bijeenkomsten georganiseerd, waar leden en andere geïnteresseerden, presentaties over verschillende onderwerpen in de bouw kunnen bijwonen. Zo wordt regelmatig het ‘Bouwontbijt’ georganiseerd, waarbij eerst gezamenlijk ontbeten wordt, waarna een informatieve presentatie volgt met onderwerpen als ‘innovatie’,’ duurzaamheid’, maar ook ‘sociale media’ en ‘succesvol ondernemen’. Daarnaast is innovatief BAI bezig om innovaties te ondersteunen.

Bouwschouders

Binnen het Bouw Advies Instituut willen de verschillende professionals zich ook graag maatschappelijk inzetten naast het werk dat zij in opdracht uitvoeren. Uit deze wens is de stichting Bouwschouders ontstaan. De stichting steunt non-profit instellingen bij het realiseren van bouwwensen, die zij zelf niet kunnen vervullen, zoals het bouwen van een schuur voor de opslag van sportattributen of het vernieuwen van een gymzaal.

De initiatiefnemers zijn allemaal aangesloten bij het BAI en hun netwerk is de grote kracht achter Bouwschouders. De toegang tot een groot netwerk in de bouw- en vastgoedsector zorgt ervoor dat huisvestingvraagstukken kunnen worden opgelost. Non-profit instellingen komen in aanmerking voor de hulp van Bouwschouders, wanneer zij zelf een duidelijke bouwvraag hebben. De stichting is momenteel nog steeds op zoek naar nieuwe projecten, dus bent of kent u een non-profit organisatie die staat te trappelen om ondersteund te worden bij huisvesting? Neem dan contact op met stichting Bouwschouders. 

Door het samenbrengen van verschillende professionals uit de bouw- en vastgoedwereld, creëert het BAI een groot netwerk. Dit netwerk brengt niet alleen brood op de eigen plank, maar stimuleert ook samenwerkingsverbanden die iets teruggeven aan de samenleving.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!