Hutten nummer 7 bij Beste Werkgeversawards 2014
- 8 okt., 2014
- Arbeidsmarkt
- Bron: Hutten Catering
Hutten staat op nummer 7 in de lijst van beste werkgevers met meer dan 1000 medewerkers volgens het jaarlijkse werkgeversonderzoek van Effectory en Intermediair. ‘Dit voelt als de hoofdprijs winnen,’ is de eerste reactie van Pascal Verheugd, directeur HR van Hutten.
‘Onze inzet om het werkgeluk van de samenwerkers centraal te stellen, om hen te erkennen om wie ze zijn en elk talent de ruimte te geven om te groeien, wordt met deze plek op de lijst van de Beste Werkgeversawards 2014 door de samenwerkers zelf bekrachtigd. En ik ben ook oprecht trots dat we als relatief kleine organisatie tussen deze grote namen staan.’ In de branche Horeca, recreatie en toerisme staat Hutten na Landal Greenparks op de tweede plek.
Gastvrijheid centraal
Al sinds 1929, toen Jan Hutten startte met zijn ambachtelijke bakkerij, staan gastvrijheid en smaak centraal bij Hutten. En hoewel het bedrijf in de decennia daarna explosief groeide tot een toonaangevende nationale cateraar, is de aandacht voor het oorspronkelijke vakmanschap altijd gebleven. Met gastvrijheid en ambachtelijk bereid eten en drinken voegt Hutten anno 2014 toe aan een beter, leuker, gezonder, lekkerder, eerlijker en duurzamer leven. Van buitengewone betekenis zijn voor elkaar; alle medewerkers zetten zich hier elke dag samen voor in.
Samenwerkers
Daarom heten zij bij Hutten samenwerkers. ‘Vanaf de allereerste dag stellen we die samenwerker centraal,’ aldus Verheugd. ‘In een uitgebreid welkomstprogramma laten we nieuwe samenwerkers kennismaken met onze organisatie en ons gedachtegoed. Bij overnametrajecten in de bedrijfscatering nemen we veel personeel over. We maken tijdens die trajecten veel ruimte voor het proces van de medewerkers. Zij moeten immers een bestaande situatie loslaten en zijn ineens een gezicht van Hutten. In ons welkomstprogramma nemen we nieuwe mensen aan de hand mee en laten we hen kennismaken met waar wij voor staan en gaan: de beste, de leukste en de gelukkigste.’
Geluk als rode draad
Geluk is de rode draad die door je carriere loopt als samenwerker van Hutten. ‘We beseffen ons dat we minder ruime middelen hebben om onze samenwerkers te faciliteren in vergelijking met grote organisaties. We kunnen hen niet evenaren op het gebied van beloning, kennis en arbeidsvoorwaarden. Daarom faciliteren we op andere manieren. Zo zetten we in op maximaal geluk van onze samenwerkers. We hebben hiervoor tools ontwikkeld die hen stimuleren om hun talent te ontdekken en volledig tot bloei te laten komen. En we bouwen met speciale programma’s aan een sharing community. Neem Samen delen, waarbij samenwerkers gratis materialen van Hutten en van andere samenwerkers kunnen lenen. Of Samen Voordeel waarmee je korting kunt krijgen bij heel veel winkels online.’
Oprechte aandacht
De oprechte aandacht is een grote kracht van Hutten. Ook op haar vakgebied, getuige de andere prijzen die het Veghelse bedrijf dit jaar in de wacht wist te slepen. Vanaf maart van dit jaar waren dat er zeven, waaronder die van meest invloedrijke cateraar, het beste bedrijfsrestaurant van Nederland en het meest gastvrije ziekenhuis.
Verheugd: ‘Het geheim van ons succes? We zijn een organisatie waarin we niet zeggen, maar ook echt doen. Een idee is bij ons heel snel tot uitvoering gebracht. En we blijven dicht bij onze roots. We willen van betekenis zijn voor elkaar. Dat maakt ons echt, het betrekt mensen en verbindt hen.’
De Beste Werkgeversawards worden elk jaar uitgereikt naar aanleiding van een landelijk onderzoek door Effectory en Intermediair waarbij het de medewerkers zelf zijn die hun werkgever beoordelen.
Meer informatie over HUTTEN CATERING:
Bekijk het complete bedrijfsprofiel
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!