Maintenance professionals van SPIE en denken mee met ASML tijdens WCM Summerschool
- 14 aug., 2018
- Onderwijs & Training
- Bron: SPIE
Elk jaar organiseert World Class Maintenance de WCM Summerschool waarin 42 jonge technische professionals de nieuwste theoretische inzichten over onderhoud tot zich nemen in een intensieve week.
Zij krijgen colleges van hoogleraren van diverse Nederlandse Technische universiteiten met maintenance als aandachtsgebied, krijgen een leiderschapstraining en werken parallel aan een actueel vraagstuk van één van de aangesloten partijen. Vanuit SPIE namen dit jaar Ricardo Crombeen, Daan Jenken, Nils Luger en Hugo Schoenmaker deel aan de 2018 editie van de WCM Summerschool.
Dit jaar verzorgde ASML, de grootste chipmachinebouwer van de wereld, de case. Centraal stonden de EUV’s. de nieuwste generaties machines voor Extreme Ultraviolet technologie. De uitdaging voor de afdeling Customer Support van ASML is om een volledige serviceorganisatie op te zetten en te ontwikkelen, die in staat is om het groeiende aantal machines bij klanten te ondersteunen en te behouden. Het gaat hierbij dan om producten die nog steeds veel onzekerheden kennen en die een voortdurende industrialisatie vereisen. De belangrijkste vraag voor de deelnemers tijdens de WCM Summer School was om na te denken over onderhoudsinnovaties die bij deze uitdaging passen.
Op de laatste dag van de WCM Summerschool presenteerden de verschillende teams hun oplossingen voor net vraagstuk van ASML. Vanuit SPIE waren Dennis Vrijenhoek, Rien van den Heuvel, Markus Vervoort, Kirsten Claessens, Erwin Copal en Hans van Loon aanwezig.
Alle deelnemers waren na afloop zeer te spreken over de week. Ricardo: “Ik heb nieuwe inzichten gekregen die ik kan toepassen in mijn werk en door de inspirerende casus en omgeving zijn er ook goede contacten gelegd.” Hugo: “Wat ik zo mooi vond is de multidisciplinaire benadering en samenwerking rondom deze case.” Nils: “Wat goed werkt is de uitwisseling van inzichten van verschillende mensen. Je merkt dat iedereen net vanuit een andere invalshoek zaken benadert.” Daan, die met zijn team voor de jury als winnaar uit de bus kwam: “Het was intensief, maar van de discussies met de andere deelnemers leer je ontzettend veel. Ondanks de drukte op het werk, ben ik erg blij met deze ervaring.”
SPIE is lid van World Class Maintenance, ontstaan in 2007 vanuit een economisch ontwikkelingsprogramma ‘Pieken in de Delta’ om de Nederlandse maintenance-sector een boost te geven met innovaties.
Meer informatie over SPIE NEDERLAND B.V. - VESTIGING ROOSENDAAL:
Bekijk het complete bedrijfsprofiel