Nominaties Jan Terlouw Innovatieprijs 2017 zijn bekend

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Stichting Kiemt

De genomineerden voor de Jan Terlouw Innovatieprijs zijn bekend. Uit meer dan 25 inzendingen heeft de vakjury voor twee categorieën drie innovaties geselecteerd.

Nominaties Jan Terlouw Innovatieprijs 2017 zijn bekend

Foto: uitreiking Jan Terlouw Innovatieprijs 2016

De vakjury is onder de indruk van zowel de hoge kwaliteit als de innovativiteit van de inzendingen. De Jan Terlouw Innovatieprijs is een initiatief van Stichting Kiemt en wordt dit jaar voor de zesde maal uitgereikt. Met deze prijs wil Kiemt innovaties en nieuwe bedrijvigheid op het gebied van duurzame Energietransitie en Circulaire Economie in Oost-Nederland extra ondersteunen. De Jan Terlouw Innovatieprijs omvat 10.000 euro prijzengeld en ruime media-aandacht. De ambitieprijs omvat 5.000 euro prijzengeld, 5 dagen advies & ondersteuning door Kiemt en gratis huisvesting voor de startup.

De genomineerden zijn: Categorie Jan Terlouw Innovatieprijs:

  1. Bluecon International – Zuivering van huishoudelijk afvalwater
  2. Solar Energy Booster – Booster voor PV-panelen
  3. HyMove – Efficiënt brandstofcelsysteem voor bus en truck

Categorie Ambitieprijs:

  1. Exergy Storage – Nieuwe NaSTOR batterijtechnology
  2. Fransen Technical Services – Smart Trolley Grid
  3. 24-7 Nature Power – Van emissies naar energie

Twee categorieën

De Jan Terlouw Innovatieprijs is door Stichting Kiemt in 2011 in het leven geroepen om (duurzame) innovaties en nieuwe bedrijvigheid in Oost-Nederland een extra impuls te geven. In tegenstelling tot eerdere jaren, worden er dit jaar prijzen uitgereikt in twee categorieën: 1. De Jan Terlouw Innovatieprijs, gericht op bewezen excellentie, als erkenning voor ondernemers die hun innovatie in 2015 of 2016 succesvol in de markt hebben geïntroduceerd en hier tevens omzet mee hebben gedraaid. 2. Een aanmoedigingsprijs, gericht op startups en klein MKB (max. 10 werknemers), die werken aan de ontwikkeling van duurzame innovaties, maar die nog niet op de markt hebben gezet. De zes genomineerden zijn er nog niet! Voordat de winnaars worden gekozen, moeten zij nog één horde nemen. Ten overstaande van een vakjury o.l.v. Jan Terlouw moeten de genomineerden een korte pitch geven over hun innovatie, een pittig vraaggesprek ondergaan en hun innovatie door middel van een film presenteren aan het publiek. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Kiemt Najaarscongres op maandagmiddag 9 oktober 2017.

Selectieprocedure

De vakjury selecteerde afgelopen week de zes meest aansprekende innovaties aan de hand van verschillende criteria en voorwaarden. Zo moet het gaan om een letterlijk tastbare innovatie op het gebied van Energietransitie en Circulaire Economie die in de regio Oost-Nederland is bedacht en daar ook wordt geïmplementeerd. De (potentiële) economische impact van de innovatie staat bij de verkiezing centraal. De innovatie is recent op de markt geïntroduceerd (hoofdprijs) of moet een helder stappenplan hebben om tot marktintroductie te komen (ambitieprijs).

Over Kiemt

Stichting Kiemt is hét innovatienetwerk voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden actief in energietechnologie en circulaire economie in Gelderland en Overijssel. Met het creëren van new business als doel. Kiemt inspireert en verbindt. Innovatieve ondernemers worden in contact gebracht met deskundigen, onderzoekers en investeerders. Zo opent het netwerk zich voor ondernemers op zoek naar kennis en financiering van hun activiteiten.
“We richten ons nadrukkelijk op het stimuleren van innovaties in de energietechnologie, zoals in wind- en zonne-energie en de circulaire economie, omdat we op dat gebied expansieve groeimogelijkheden zien. Die groei is van belang voor de transitie van fossiele naar duurzame energie in Nederland”, zegt Jérôme Dangerman, directeur van Kiemt. “Aan de verbinding met Duitsland schenken we ook extra aandacht. Van Duitse bedrijven, kennisinstellingen en overheden kunnen we veel leren op het gebied van energietransitie.”

Kiemt brengt ondernemers in contact met partners op regionaal, nationaal en internationaal niveau. Van energiebedrijven in Arnhem, innovatieve maakbedrijven in de Achterhoek en Twente tot bedrijven in Noordrijn-Westfalen in Duitsland en het Europese innovatieprogramma EIT InnoEnergy.

Meer informatie over KIEMT, STICHTING:

Bekijk het complete instantieprofiel

Tijssen-cs Tijssen CS | Accountants & Adviseurs

Meerwaarde door samenspel