Opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid duikt in gat in de markt
- 23 nov., 2012
- Onderwijs & Training
- Bron: ROC De Leijgraaf
Een opleiding voor een functie tussen politieman en beveiliger in, dat biedt de nieuwe opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid van ROC de Leijgraaf.
Afgestudeerden van deze opleiding kunnen aan de slag als BOA, als toezichthouder in het openbaar vervoer of als medewerker van bureaus Toezicht. En vooral bij die bureaus kunnen ze nieuwe mensen goed gebruiken.
De politiek vraagt om meer blauw op straat, daar speelt deze nieuwe opleiding op in. De nieuwe opleiding gaat van start in het schooljaar 2013-2014 en richt zich op jongeren in de leeftijd van 17 tot 27 jaar. Vanuit de al bestaande opleiding Beveiliger kunnen afgestudeerden doorstromen naar de opleiding HTV. Maar het is ook mogelijk om rechtstreeks aan de lessen van de mbo-opleiding niveau 3 te beginnen.
ROC de Leijgraaf hoopt in het nieuwe schooljaar met 20 studenten van start te gaan. De opleiding duurt 2,5 jaar.
De studie richt zich op drie kerntaken:
- preventief toezicht op veiligheid in de openbare ruimte
- optreden bij incidenten en calamiteiten
- dienstverlenende werkzaamheden
Als Handhaver Toezicht en Veiligheid krijg je bijzondere bevoegdheden waarvoor je ook officieel beëdigd wordt (als Buitengewoon Opsporingsambtenaar ofwel BOA).
Afgestudeerden kunnen als BOA aan de slag bij gemeenten en overheid, maar ook in het openbaar vervoer. De komende jaren worden de bestaande Stadswachtbureaus omgevormd naar bureaus Stadstoezicht en zal er behoefte zijn aan extra Handhavers Toezicht en Veiligheid. Het diploma biedt ook goede mogelijkheden voor doorstroming naar de politieopleiding of de Koninklijke Marechaussee.
Meer informatie over ROC de Leijgraaf:
Bekijk het complete profiel