Post-hbo-cursus voor kwaliteitsmanagers in Food krijgt hoge waardering
- 20 mei, 2015
- Onderwijs & Training
- Bron: HAS Hogeschool
Een 8,2 is het cijfer dat 37 foodprofessionals geven aan de door hun gevolgde leergang Quality and Business Improvement in Food. Deze leergang is een initiatief van N&S Academy en HAS Hogeschool.
Zij starten op 29 september met de derde groep. Om belangstellenden een goede indruk te geven en kennis te laten maken met deze leergang organiseren de initiatiefnemers gratis proeflessen op 12 mei en 7 juli.
Uitwisseling van kennis en ervaring
In deze post-hbo-cursus leren cursisten hoe ze de kwaliteit van voedingsmiddelen systematisch kunnen bewaken, borgen en verbeteren. Via het werken aan vaardigheden leren zij hun functie effectief uit te voeren en hun invloed te vergroten. De cursisten krijgen de kans om verbetertrajecten in te zetten en direct de vertaalslag te maken naar het bedrijf waar zij werkzaam zijn. Daardoor kunnen dergelijke trajecten direct geïmplementeerd worden. De toegevoegde waarde van de leergang zit ‘m ook in de uitwisseling van kennis en ervaring tussen kwaliteitsmanagers die ieder op een eigen plek in de foodketen actief zijn en het gezamenlijk uitvoeren van de opdrachten.
Cursisten over de leergang
Eric Leummens, manager QA/R&D bij Poppies Nederland: “Binnen deze leergang vond ik het kijken hoe andere bedrijven kwaliteitsissues aanpakken de meest leerzame ervaring. Met een medecursist een opdracht opzetten en het leren van elkaars standpunt en ideeën. Enkele ideeën kan ik nu doorvoeren binnen mijn functie en het bedrijf waar ik werkzaam ben.”
Roel Peeters, hoofd kwaliteitsdienst en procestechnoloog bij Oerlemans Foods: “Ik heb al meerdere onderdelen van de leergang in de praktijk kunnen brengen. Zo hebben we bij Oerlemans een stuk food defense geïmplementeerd. Het onderdeel ‘omgaan met weerstanden’ is voor mij zéér nuttig geweest. Je leert precies hoe je met bepaalde situaties in een bedrijf om kunt gaan. In theorie lijkt dit simpel, maar tijdens de cursus bespraken we échte actuele problemen uit de praktijksituaties van medecursisten, hier leer je toch het meest van.”
Linda Hubers, QA-manager Frumarco: ”Tijdens deze dagen werd niet de zakelijke kant van QA bekeken maar werd de klemtoon gelegd op persoonlijke skills. Dit heeft er bij mij voor gezorgd dat ik eens goed ben gaan nadenken over hoe ik met zaken omga. Het schrijven van reflectieverslagen heeft daar ook zeker aan bijgedragen. Ben je op zoek naar een cursus waarin alle aspecten die betrekking hebben op de werkzaamheden van een QA /QC manager aan bod komen, dan is de leergang Quality and Business Improvement in Food’ zeker een aanrader.”
Meer informatie over HAS Hogeschool:
Bekijk het complete profiel
Las-Pers produceert roosters in staal, roestvaststaal, aluminium en kunststof