Prototype Vertifood in de hal van HAS Hogeschool
- 5 apr., 2016
- Onderwijs & Training
- Bron: HAS Hogeschool
Drie tweedejaars studenten International Food & Agribusiness zijn momenteel bezig met het maken van een businessplan. Voor dit businessplan ontwikkelden zij een product: de Vertifood.
“De Vertifood is een mobiele constructie waarin planten verticaal kunnen groeien”, vertellen Shanna de Groot, Saskia van de Kerkhof en Lieselotte Janknegt. “De Vertifood kan beplant worden met verschillende eetbare kruiden zoals munt, bieslook en rozemarijn. We zo enthousiast over dit product omdat het goed past in de huidige trend van vers en lokaal geproduceerd voedsel, maar dan in een hightech systeem.”
Eigen verse munt knippen
“Tegenwoordig wil iedereen meer weten over zijn voedsel”, vervolgen ze, “waar komt het vandaan? Hoe groeit het? Vooral verse groenten en kruiden zijn een trend. Met de Vertifood kunnen klanten van bijvoorbeeld streekwinkels hun eigen verse munt knippen voor een kopje muntthee. De Vertifood is heel breed inzetbaar van beurzen, foodfestivals en streekwinkels tot restaurants en andere horeca gelegenheden.”
Taken goed verdelen
Voor de Vertifood doen de studenten onderzoek naar de marktmogelijkheden, doelgroep, technische aspecten van het product en het financiële plaatje. “Shanna is goed in het onderbouwen van het businessplan en het maken van de sales pitch. Ze houdt zich vooral bezig met het marketing gerelateerde deel van ons businessplan. Lieselotte vindt het juist leuk om met cijfers te werken en richt zich meer op het verdienmodel en de inkomsten en uitgaven, het hele financiële plaatje dus. Tenslotte is Saskia de stabiele factor in ons team en doet veel rondom de planning, communicatie en het samenbrengen van alle inbreng.”
Protoype in de hal
Om een goed beeld te krijgen van het product maakten de studenten een prototype die sinds 29 maart in de centrale hal van de HAS in Den Bosch staat. “Deze eerste Vertifood is beplant met 12 verschillende soorten munt en 6 andere kruiden. Dit prototype zal tot het einde van blok 3 in de HAS staan en in deze periode kunnen studenten met een kookpracticum en de catering gebruik maken van verse kruiden.”
Meer informatie over HAS Hogeschool:
Bekijk het complete profiel
VVV Noordoost-Brabant is dé duurzame (marketing)partner van het vrijetijdsdomein