Radboud krijgt miljoenen voor versnelde overgang naar duurzaam ondernemen

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Radboud Universiteit Nijmegen

Het project ‘Duurzame innovaties en hun maatschappelijke impact’ onder leiding van Radboud-onderzoeker Bas Hillebrand deelt in de twee miljoen die NWO beschikbaar stelt binnen het programma ‘Duurzame Businessmodellen’.

Radboud krijgt miljoenen voor versnelde overgang naar duurzaam ondernemen

Naast de Radboud Universiteit zijn Nyenrode Universiteit, TIAS (School for Business and Society) en Tendris betrokken bij dit onderzoeksprogramma.

Duurzame innovaties zijn nieuwe producten, diensten of bedrijfsmodellen die een kleine impact hebben op het milieu. Voorwaarde voor het slagen van duurzame innovaties zijn ingrijpende systeemveranderingen waarbij alle betrokken partijen hun houding en gedrag moeten veranderen. Daarom onderzoekt dit consortium de maatschappelijke impact van duurzame innovaties, in het bijzonder de impact op klanten, andere bedrijven, niet-gouvernementele organisaties en media. Beoogde resultaten zijn betrouwbare meetinstrumenten voor maatschappelijke impact en praktische aanwijzingen voor managers.

Over ‘Duurzame Businessmodellen’

In totaal ontvangen vijf consortia van onderzoekers, organisaties en bedrijven twee miljoen euro uit het programma van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De vijf consortia onderzoeken welke factoren een rol spelen bij succesvol duurzaam ondernemen. Nieuwe vormen van ondernemerschap en de rol van inkoopafdelingen zijn enkele van de onderwerpen waarmee de onderzoekers aan de slag gaan. Ze werken daarbij nauw samen met de betrokken bedrijven en organisaties. Op die manier worden onderzoek en praktijk voortdurend op elkaar afgestemd en is directe toepassing in de praktijk mogelijk

Het Groene Brein en De Groene Zaak, twee organisaties die zich sterk maken voor duurzaamheid, en NWO hebben het initiatief genomen voor het programma ‘Duurzame Businessmodellen’.

Meer informatie over Mercator Technology & Science Park:

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over Radboud Universiteit Nijmegen:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!