Ruim 1500 bezoekers 10e editie HAS Food Experience 2018
- 31 jan., 2018
- Agrofood & Biobased
- Bron: HAS Hogeschool
Op dinsdag 30 januari 2018 opende HAS Hogeschool voor de 10e keer haar deuren voor de HAS Food Experience. Tijdens deze 10e editie presenteerden 4e-jaars HAS-studenten hun innovaties die oplossingen bieden voor Today’s Food Challenges.
De HAS Food Experience is een must-visit voor alle professionals werkzaam in de food- en agrowereld. Een dag vol inspiratie, interactie en foodbeleving. Ruim 1500 mensen bezochten de HAS Food Experience. De nieuwe Bossche burgemeester Jack Mikkers reikte aan het einde van de middag de publieksprijs uit.
200 HAS-studenten
Ruim 200 HAS-studenten van de beide vestigingen van HAS Hogeschool in Den Bosch en Venlo tonen hun afstudeerproject in het food- of agrodomein, uiteenlopend van innovatieve foodconcepten tot visies over de toekomst van food, van reststroomreductie tot proceskundige validaties, van kwaliteitsprojecten tot nieuwe verpakkingsmogelijkheden en van nieuwe producten en marktbenaderingen tot start-up foodondernemers.
Programma
7 opleidingen zijn met foodgerelateerde projecten uit het afstudeerjaar te zien: Food Innovation, Voedingsmiddelentechnologie, International Food & Agribusiness, Bedrijfskunde en agribusiness, Milieukunde, Tuinbouw en akkerbouw en Dier- en veehouderij.
De expositie van afstudeerwerk is verdeeld over 6 categorieën:
- Circular challenge
Projecten inspelend op afvalreductie, duurzaamheid, hergebruik grondstoffen en circulaire economie. - Technology challenge
Projecten gebruikmakend van nieuwe en bestaande technologie, procestechnologische aanpassen, technologische applicaties van ingrediënten. - Consumer challenge
Hoe te communiceren met consumenten, consumentfrustraties en –verleidingen (op de winkelvloer). - Smart challenge
Projecten met handige en slimme oplossingen voor vergroting (gebruiks) gemak, functionele oplossingen. - Health challenge
Projecten inspelend gezond eetpatroon, gezondheids-bevorderende producten en ingrediënten, eiwittransitie. - Startup challenge
Projecten en/of ondernemers die hun business willen starten en/of opschalen.
FoodManShip Awards
Ieder jaar worden aan het einde van de HAS Food Experience de FoodManShip Awards uitgereikt. FoodManShip staat voor de unieke combinatie van creativiteit, ondernemerschap en food know-how, waarmee studenten zich kunnen onderscheiden in de markt. De winnaars worden geselecteerd door een vakjury aangevoerd door verschillende lectoren van HAS Hogeschool. En er wordt een publieksprijs uitgereikt aan de favoriet van de bezoekers. Gedurende de HAS Food Experience kunnen bezoekers stemmen op één van de vele projecten.
Speciale FoodmanShip Award
Omdat de HAS Food Experience dit jaar voor de 10e keer gehouden wordt, reikte de organisatie een speciale FoodManShip Award uit aan een alumnus die volgens de jury het meest impactvolle project van de afgelopen 10 jaar HAS Food Experience heeft ontwikkeld. Deze prijs gaat naar Boon Food Concepts van Michael Luesink. Boon is een concept waarmee hij het eten van bonen van Nederlandse bodem weer populair wil maken. Hij won op de Food Experience van 2014 een FoodManShip Award.
Meer informatie over HAS Hogeschool:
Bekijk het complete profiel