Seminar over food recalls bij Bogaerts & Groenen
- 13 jan., 2015
- Financieel & Juridisch
- Bron: Bogaerts & Groenen
Advocatenkantoor Bogaerts & Groenen organiseert op 27 januari de seminar 'Food Product Recall' in het P’rooflokaal in Veghel. Drie sprekers brengen u volledig op de hoogte over alle zaken rond een food recall.
Op 1 oktober 2014 gaf IKEA een veiligheidswaarschuwing voor de PASTAÄLGAR en PASTAÄLGAR FULLKORN. Er zit soja in en dat staat niet op het etiket. IKEA verzoekt klanten met een soja-allergie de pasta niet meer te gebruiken en terug te brengen naar een van de IKEA-vestigingen. Op 24 december 2014 gaf Albert Heijn een veiligheidswaarschuwing voor het huismerk Sockeye Zalm 100 gram. Op het etiket staat een houdbaarheidsdatum tot 25/12/2015 terwijl dit 25/12/2014 moet zijn. Op 7 november 2014 geeft Albert Heijn een veiligheidswaarschuwing voor de AH BASIC Gerookte zalm. Albert Heijn heeft uit voorzorg het product uit de winkels gehaald omdat het product aan het eind van de houdbaarheidsdatum mogelijk een overschrijding van Listeria kan bevatten. Albert Heijn adviseert klanten de AH BASIC Gerookte zalm niet te eten en het product kan worden teruggebracht naar de winkel.
Uit deze voorbeelden blijkt dat een recall van Food producten met enige regelmaat voorkomt. Vaak gebeurt dit al voordat het product aan consumenten is verkocht. Een recall betekent vragen van juridische, verzekerings- en communicatieve aard. De branchegroep AgriFood van Bogaerts & Groenen advocaten organiseert een seminar waar verschillende aspecten van een recall zullen worden besproken.
Uitnodiging
Bogaerts & Groenen nodigt u graag uit voor het seminar Food Product Recall, dat op 27 januari 2015 plaatsvindt in het P’rooflokaal aan de NCB-laan 52H te Veghel. Naast een bijdrage van het advocatenkantoor over de juridische aspecten van een recall zullen ook sprekers te horen zijn van Van Lanschot Chabot [over de verzekeringsaspecten van een recall] en de Onderzoeksraad voor Veiligheid [praktijklessen uit de zaak Foppen, recall van zalm i.v.m. een salmonellabesmetting].
Nadat u dit seminar heeft bijgewoond weet u ondermeer:
- wanneer een product recall wenselijk c.q. verplicht is;
- wie u hierover moet informeren en wanneer;
- hoe u in een overeenkomst [algemene voorwaarden] tussen leverancier en afnemer uw positie kunt versterken en regie kunt houden;
- hoe u aansprakelijkheidsclaims kunt voorkomen;
- wat de mogelijkheden zijn om u tegen schade door recalls te verzekeren;
- wat wel en wat niet is verzekerd;
- wat de belangrijkste lessen zijn van de case Foppen.
Het seminar begint om 15.00 uur en zal rond 17.30 uur eindigen. Aansluitend kunt u napraten onder het genot van een hapje en een drankje. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Het programma van deze middag ziet er als volgt uit:
Programma
14.30 uur | Ontvangst en opening |
15.00 uur | Wettelijke kaders recall Door: mr. Jos van der Wijst [Bogaerts & Groenen advocaten] |
15.40 uur | Verzekeringsaspecten recall Door: Guy Heuyerjans [Van Lanschot Chabot] |
16.30 uur | Praktijkvoorbeeld recall: Foppen Door: Erik Moonen [Onderzoeksraad voor veiligheid] |
17.10 uur | Afsluiting + netwerkborrel |
Wij zijn er van overtuigd u hiermee een interessant programma aan te bieden en nodigen u daarom van harte uit om bij dit seminar aanwezig te zijn.
Recall bepaling in overeenkomst / inkoop- / verkoopvoorwaarden
Tijdens het seminar zullen we ook aandacht besteden aan de wijze waarop in overeenkomsten en inkoop-/verkoopvoorwaarden afspraken over recall zijn vastgelegd. Daarbij zullen we tips geven waar zowel leveranciers als afnemers hun voordeel mee kunnen doen. In dat kader vragen wij u om vooraf voorbeelden te mailen van recall bepalingen in overeenkomsten en inkoop-/verkoopvoorwaarden naar wijst@bgadvocaten.nl.
Graag vernemen wij of wij op uw komst kunnen rekenen door retournering van het bijgaande antwoordformulier of het invullen van het inschrijfformulier op onze website www.bgadvocaten.nl vóór 25 januari 2015.
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!