Studenten Bachelor Class schetsen ondernemerslandschap van de toekomst.

In een onderwijsproject werkten studenten, ondernemers, gemeente, ondernemersvereniging en ontwikkelingsmaatschappij samen aan een gebiedsvisie voor Oss.

Studenten Bachelor Class schetsen ondernemerslandschap van de toekomst.

Een waar spektakel was het dinsdag 11 november in Theater de Lievekamp in Oss. Derdejaars studenten van de Bachelor Class hielden daar in de Rabo-zaal hun eindpresentatie en gaven hun visie op het ruimtegebruik van Oss en omgeving in 2030. De zaal zat bomvol en de presentaties werden goed ontvangen door de aanwezigen: veel ondernemers uit de omgeving, maar ook mensen van de gemeente en andere belanghebbende partijen.

Trots op innovatief onderwijsproject

Modulecoördinator Rob van Roosmalen stond de hele middag te glunderen. “We hebben deze module ontwikkeld om studenten zich te laten verbreden. Dit is gelukt: studenten en docenten van 6 opleidingen hebben samen aan 1 project gewerkt. Ook hebben we de module regionaal kunnen verankeren met behulp van onder meer de gemeente Oss, ondernemersvereniging de Kracht van Oss en de Agrifood Capital. 8 ondernemers vormden tijdens de module samen de agrofoodketen en zij hebben de studenten geïnspireerd bij het vormen van hun gebiedsvisie. Het is een innovatief onderwijsproject geworden waar we trots op kunnen zijn.” Eén van die ondernemers was Marian Wagemakers van Dalco Food.

Daadkracht en durfkracht staan centraal

Peter Beckers van de Kracht van Oss sprak vol lof over de studenten. Twee woorden stonden volgens hem centraal: daadkracht en durfkracht. “Daadkracht omdat er maar 4 maanden tussen het eerste idee en de kick-off stond en durfkracht omdat de studenten uit hun comfortzone zijn gestapt en de betrokken ondernemers zich volledig hebben blootgegeven om de studenten zo goed mogelijk te helpen.”

Coöperatieve gedachte nieuw leven ingeblazen

Ook de aanwezige wethouders Jan van Loon en Hendrik Hoeksema waren zeer enthousiast en prezen de kwaliteit van de HAS als onderwijsinstelling en de manier waarop zij het onderwijsproject hebben aangevlogen. “De kwaliteit druipt eraf”, meende Jan. “Ik ga binnenkort met pensioen, maar zou mijn pensioen bijna willen intrekken om hier mee verder te kunnen gaan.” En Hendrik vulde aan: “De studenten hebben de coöperatieve gedachte nieuw leven ingeblazen en wat mij betreft staat samenwerken centraal in het Oss van de toekomst. Jaren geleden schreef ik eens een artikel over het gebrek aan samenwerking in de voedselketen en ik ben blij dat dit nu in de spotlights staat.”

Wil je meer achtergrondinformatie over de Bachelor Class? Lees er meer over in "Studenten schetsen samen ondernemerslandschap van de toekomst'.

Meer informatie over DALCO FOOD B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over HAS Hogeschool:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!