Ton Verhaar als Brabante Smaakheld in landelijke finale
- 17 aug., 2012
- Toerisme & Recreatie
- Bron: Hutten Catering
Sterrenkok Ton Verhaar is vandaag door Peter Brouwers, bestuurslid ZLTO en juryvoorzitter benoemd tot Brabantse Held van de Smaak 2012.
Verhaar vertegenwoordigt de provincie Noord-Brabant bij de landelijke Held van de Smaak verkiezing op 29 september in Amersfoort, Hoofdstad van de Smaak 2012. Het thema van de heldenverkiezing is dit jaar ‘Aardappelen’. Verhaar verdient de heldenstatus omdat hij met zijn oneindige kennis de duurzame streekproducten op het bord van vele consumenten weet te krijgen. Verhaar, werkzaam bij Hutten Catering, gebruikt alleen aardappelen die duurzaam worden geteeld en een foodstep hebben van maximaal 300 kilometer. Het gaat om 25 ton aardappels per jaar. De Brabantse held is een voorbeeld voor zijn collega-koks en voor aspirant koks in de regio. Samen met het onderwijs werkt hij aan productinnovaties.
Verhaar: “Ik ben altijd bezig met eten en ben trots op mijn benoeming tot held. Maar ik zie mezelf liever als een schakel in een keten die de producten van onze telers, onze helden, met bezieling en passie verwerkt tot verse, ambachtelijke en gezonde gerechten op de menukaart. Ik heb volop contact met onze producenten, hun passie inspireert mij enorm en mijn kennis van de consumentenmarkt deel ik weer met hen. Zo halen we het beste in elkaar naar boven. We informeren onze gasten van bedrijfsrestaurants, feesten en kopers van Huttens duurzame huislabel 'De Guijt' over wat ze eten zodat ze zich bewust worden van wat de aarde biedt.
Vakjury van de Brabantse Held van de Smaak
- De heer P. Brouwers - bestuurslid ZLTO, voorzitter jury
- De heer E. Kolen - programmamaker Brabant Leeft! Omroep Brabant Radio
- De heer P. van Enckevort – Beleidsmedewerker Landbouw Provincie Noord-Brabant
- Mevrouw M. Krol – projectleider Stuurgroep Landbouw Innovatie Noord-Brabant
Doe ook mee aan de Week van de Smaak
De Week van de Smaak is een nationaal evenement waarin honderden grote en kleine lokale activiteiten “smaak” centraal laten staan. Het draait in die week om bewustwording over ambachtelijke streekproducten, seizoensproducten en biologische voeding zodat de vraag sneller stijgt, de productieomvang ervan toeneemt én producenten er een goede boterham aan kunnen verdienen. Restaurants, producenten, consumenten, winkels, buurthuizen, supermarkten, kookscholen, bibliotheken, boerderijen, zorginstellingen en basisscholen kunnen een eigen smaakmakende activiteit aanmelden via www.weekvandesmaak.nl Alle Brabantse deelnemers maken kans op een tof arrangement met een bezoek aan het bekendste schilderij van Van Gogh 'De Aardappeleters', een overnachting in de hoofdstad en streekdiner.
Meer informatie over HUTTEN CATERING:
Bekijk het complete bedrijfsprofiel
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!