Voorronde culinaire vakwedstrijd bij De Leijgraaf
- 30 jan., 2013
- Onderwijs & Training
- Bron: ROC de Leijgraaf
Op de locatie Euterpelaan in Oss is op dinsdag 5 februari de jaarlijkse regionale voorronde voor de landelijke VSHO-vakwedstrijd.
De Vereniging van Scholen met een Horeca-opleiding houdt ieder jaar een landelijke kookwedstrijd voor vmbo- en mbo-leerlingen. Aan de voorronde voor de regio Zuidoost Nederland doen vier teams met vmbo-leerlingen mee en zes teams waar vmbo-leerlingen samenwerken met mbo-leerlingen (koppelwedstrijd).
De culinaire wedstrijd begint om 9.15 uur, na de lunch is de prijsuitreiking. De kandidaten moeten onder andere een showtafel opdekken met als thema ‘Biologisch/duurzaamheid’, en een viergangenmenu bereiden voor vier personen.
Bertie de Vree van ‘t Raadhuis in Uden en Claire Verberk van restaurant Heimwee uit Nijmegen vormen de jury in de bediening. Jeroen van de Berg, chefkok van restaurant Trien in Herpen en oud-Leijgraafdocent Harry Sprangers (eigenaar van Les Arts Culinaires) beoordelen de koks op hun kunnen.
Samenwerking vmbo en mbo
De VSHO behartigt de belangen van het horecaonderwijs, en richt zich op het vmbo, mbo en hbo. De stichting bevordert de onderlinge samenwerking en de professionaliteit van het horecaonderwijs.
Meer informatie over ROC de Leijgraaf:
Bekijk het complete profiel