WCM Summer School legt basis voor innovation community
- 1 sep., 2014
- Maintenance
- Bron: DI WCM
Young maintenance professionals hebben zich verdiept in duurzaam onderhoud van Liander-transformatoren tijdens de WCM Summer School 2014. De resultaten zijn op de slotdag gepresenteerd.
Summerschool
Ruim vijftig jonge mensen hielden, stuk voor stuk aan het afstuderen of minder dan vijf jaar geleden afgestudeerd, hun eindpresentaties voor de WCM Summer School. Die eindpresentaties, oplossingen die de teams van deelnemers gevonden hadden voor het probleem dat Liander heeft met het vinden van een sustainable asset management oplossing voor haar duizenden transformatoren.
De steevast praktische en vaak originele oplossingen van de teams putten uit theorieën over fysische verschijnselen, over contract management en supply chains, over condition based maintenance, over life cycle costing, over design for maintenance, enzovoorts. Die theorieën waren in de vier dagen daarvoor in snelkookpanformaat gedoceerd door een dozijn docenten, voornamelijk hoogleraren, van zes verschillende Nederlandse universiteiten, die dat allemaal graag kwamen doen uit betrokkenheid en voor een fles wijn en een cadeaubon. Niets is zo praktisch als een goede theorie, bleek ook weer deze vrijdagmiddag.
De deelnemers maken nu deel uit van de community van WCM Summer School alumni, inmiddels al weer ruim 150 in getal. Zij geven het stokje door bij hun bedrijven uit alle sectoren waar maintenance belangrijk is, van procesindustrie tot high-tech, van defensie tot infrastructuur, van zowel contractors als asset owners als OEM's. Dit programma van regelrechte topkwaliteit werd georganiseerd in een vlekkeloze samenwerking tussen WCM, MEC, Universiteit Twente en Defensie.
Bedrijven van Summer Schooldeelnemers zoals Tata Steel, Nedtrain, Stork TS of Shell Moerdijk zijn ook strategische partners van WCM. Ze participeren ook in researchprogramma's met diezelfde universiteiten waar de docenten vandaan kwamen. Vanuit de Universiteit Tilburg namen twee AIO's deel, die onderzoek doen naar condition-based maintenance bij BP en naar prestatiecontracten bij de waterschappen. Studenten, managers, officieren, AIOs, het wervelt allemaal om elkaar heen, wisselt ervaringen uit, contactgegevens, en heeft ondertussen gewoon een heleboel lol met elkaar.
De reactie van het senior management van Liander op wat men voorgeschoteld kreeg was vergelijkbaar met die van het management van BAM en Rijkswaterstaat, de case van vorig jaar, en die van het management van Stork en BASF, de case van twee jaar terug. Liander: "Dit was veel beter, veel meer, en veel strategischer advies dan wij zelf van te voren gedacht hadden te krijgen. Dat is de kracht van een netwerk van goede mensen en in een paar dagen tijd."
Meer informatie over World Class Maintenance:
Bekijk het complete instantieprofiel
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!