EUROFINS MATERIALS SCIENCE NETHERLANDS

Logo EUROFINS MATERIALS SCIENCE NETHERLANDS

High Tech Campus 11
5656 AE Eindhoven

Tel. +31 6 55874122
E-mail: BenBroers@eurofinsEAG.com

Website: www.eurofins.nl/nl/materials-science/www.eurofins.nl/nl/reliability-testing/

Hoe zuiver zijn de grondstoffen die u inkoopt? Welke lijm past het beste bij uw toepassing? Waarom verkleurt het oppervlak van uw product? Hoe krijgt u tijdens de ontwerpfase al inzicht in de faalmechanismen en levensduur van uw product? De totale keten van concept idee tot realisatie van een proces of product doorloopt verschillende stadia, elk met zijn eigen uitdagingen. 

Eurofins Materials Science Netherlands opereert in het gebied waarbij de wetenschap, technologie en bedrijfsvoering samenkomen. Onze wetenschappers en ingenieurs zetten hun multi-disciplinaire expertise en geavanceerde analytische instrumentatie in om uw (complexe) problemen op te lossen en verbeteringen te implementeren. 

Eurofins Materials Science Netherlands is ontstaan uit de fusie van het voormalige Materiaal Analyse lab en het Reliability lab van Signify (voorheen Philips Lighting).  Sinds 1 december 2018 is het een onderdeel geworden van de wereldwijd bekende Eurofins EAG laboratoria. Door de jarenlange ervaringen als het voormalige centrale lab van Philips en een brede klantenkring met andere technologisch, vooruitstrevende multinationals en MKBs is er een zeer brede kennis en ervaring op het gebied van materiaal onderzoek, materiaal toepassingen, proces en product ontwikkeling. 

Wij bieden services aan op het gebied van product betrouwbaarheid, chemische compatibiliteit, contaminatie en corrosie onderzoek. Deze services kunnen betrekking hebben op verschillende materialen, zoals vaste stoffen (zoals metaal, kunststof, keramiek, etc.), vloeistoffen en/of gassen. Daarnaast is er een brede kennis op het gebied van glas, het opzetten van onderzoeken conform statische meetmethoden en kunt u bij ons terecht voor advies omtrent het toepassen van materialen in uw proces of product.

Kortom heeft u een probleem, wilt u uw proces of product robuuster maken, vereenvoudigen of goedkoper maken, vraag het ons: “We know how”!

Materiaal analyse lab

Voor technologisch vooruitstrevende innovaties, is het begrijpen van materialen en inzichtelijk maken van processen de sleutel tot succes. Ons Materiaal Analyse lab heeft de beschikking over meer dan 35 analysetechnieken voor al uw analysebehoeften. Samen met onze brede applicatiekennis kunt u bij ons terecht voor probleem oplossingen op korte termijn, maar ook voor ondersteuning op het gebied van onderzoek, proces- en productontwikkeling op de langere termijn. Onze specialisten denken met u mee en interpreteren de uitkomsten samen met u. Zo ontwikkelt u sneller en beter.

De belangrijkste diensten van het Materiaal Analyse lab zijn:

  • Samenstellingsanalyse en fysische inspectie van materialen en objecten
  • Contaminatie controle, analyse en advies 
  • Chemische compatibiliteit – selectie van geschikte combinaties van materialen en chemicaliën, specificatie- en proces optimalisatie
  • Betrouwbaarheid en levensduur van materialen – oplossen van betrouwbaarheidsvraagstukken, ondersteuning bij kwaliteitscontrole, foutenanalyse
  • Analytische methodologie (test en experiment design en data-analyse)

Uw vraagstuk is onze uitdaging!

Reliability lab

Producten moeten vaak in een kort tijdsbestek met een aangetoonde kwaliteit  in de markt gezet worden. Hierbij is het van belang dat een product gedurende zijn gehele levensduur blijft functioneren. Betrouwbaarheids- en levensduurtesten zijn hiervoor van vitaal belang.

Het Reliability lab faciliteert en verleent services die bijdragen aan de verificatie van gestelde kwaliteitseisen aan diverse producten, zowel voor de korte als de lange termijn. De services bestaan o.a. uit het opstellen van een testplan en het uitvoeren van een breed scala aan testen, zoals klimaat-, temperatuur-shock-, solar-, HALT-/MEOST-testen, vibratie, slagproef- en valtesten. Al deze testen worden ondersteund door een breed scala aan middelen zoals elektrische aansturingen, sample-houders en meetfaciliteiten.

Bent u op zoek naar antwoorden op vragen zoals:

  • Zal de behuizing van mijn product verkleuren ten gevolge van (zon)licht?
  • Functioneert mijn product ook onder extreme omstandigheden?
  • Kan ik in een kort tijdsbestek de levensduur van mijn product verifiëren?
  • Is mijn product bestand tegen vallen?

Met onze expertise en moderne testapparatuur biedt het Reliability Lab oplossingen op maat. Hierbij kunnen wij ook faciliterend optreden: indien gewenst kunt u de testapparatuur huren om zelf te testen met eigen personeel. Dit voorkomt dure investeringen aan uw kant, terwijl u zelf de controle houdt.

Binnen het Reliability lab hebben we tevens een uitgebreide fotostudio waardoor productstatus vóór, tijdens en na de testen vastgelegd kan worden. De combinatie met het Materiaal Analyse lab maakt het mogelijk om eventuele faalmechanismes die kunnen optreden tijdens de testen, te achterhalen. Onze oplossingen voor uw betrouwbaarheids- en levensduurvragen zullen de “time to market” aanzienlijk verkorten en helpen dure aanpassingen en reparaties, na het op de markt brengen van uw product, te voorkomen.

Laat uw product nu geen zorg voor later zijn!

Interview met de onderneming

Wie kent ze niet: de kasten en andere meubels bij Ikea die voortdurend door een robotarm worden belast, met als doel om ze uitgebreid te testen om zo de gewenste levensduur te kunnen garanderen. Eigenlijk is dat – kort door de bocht – ook precies wat het Reliability lab van Philips Innovation labs doet, vertelt Marc Kuilder (groepsleider Reliability lab). “In ons testlab beschikken we over alle faciliteiten om producten – van kleine led-lampjes tot grote delen van auto’s – uitgebreid aan levensduurtesten te onderwerpen. Concreet doen we dat door producten onder hoge belasting (stressoren) te zetten en te kijken hoe producten op deze stressoren reageren. Qua type stressoren kun je denken aan zaken als temperatuur, luchtvochtigheid, mechanische stress en hoge elektrische spanning.” Zonlichtsimulatie Alles wat een product kapot kan maken, komt voorbij, schetst Kuilder. “In het lab kunnen we dat bovendien versneld doen. Een voorbeeld:...

Volledig interview »