JTAG TECHNOLOGIES B.V.
Boschdijk 50
5612 AN Eindhoven
Postbus 1542
5602 BM Eindhoven
Tel. (040) 2950870
E-mail: info@jtag.com
Website: www.jtag.com
Website: www.jtaglive.com
Wie boundary-scan zegt, zegt JTAG Technologies. Dé absolute marktleider op dit gebied. JTAG ontwikkelt en produceert zowel hard- als softwareproducten en –diensten. Van haar uitgebreide, wereldwijde klantenkring maken zowel kleinere, MKB bedrijven als ook wereldspelers in elektronica deel uit.
Waarom boundary-scan?
Boundary-scan is oorspronkelijk ontworpen als alternatieve methode voor ICT (In-Circuit Test). De oppervlaktemontage, die vanaf het midden van de jaren 80 opkwam, maakte dat de printplaten steeds moeilijker met ICT konden worden onderzocht en getest. Hierdoor nam de foutendekking, het aantal assemblage fouten dat met ICT gevonden kon worden, zeer sterk af. Sinds de formele introductie van boundary-scan in de jaren ’90 is deze nieuwe printplaattesttechniek versneld omarmd. Dit is als gevolg van een aantal factoren:
- Boundary-scan biedt een zeer voordelig alternatief voor In-Circuit Test;
- Biedt een zeer hoge foutendekking;
- Biedt eenvoudig toegang tot de pinnen van een chip, ook in zeer fijne pitch BGA en TSOP behuizingen;
- Vermijdt de pin-count beperkingen van ICT-machines;
- Overwint problemen in geavanceerde PCB-fabricage (ontoegankelijke knooppunten vanwege blind vias en burried tracks);
- Maakt “in-systeem” programmeren van CPLD’s, FPGA’s, flash-geheugens en SPROM via de JTAG poort mogelijk (JTAG Programming).
Wat is boundary-scan?
De term boundary-scan zal niet meteen een helder beeld bij iedereen oproepen. Boundary-scan is sinds 1990 een werldwijde standaard. De technologie is ontwikkeld om printplaten (Printed Circuit Boards) na assemblage op eenvoudige wijze te controleren op mogelijke montage fouten. Met behulp van speciale testlogica, die ondertussen in veel standaard chips is ingebouwd, wordt gecontroleerd of componenten goed op de printplaat zijn geplaatst en gesoldeerd. De test methodiek betreft een zogenaamde structurele test, in tegenstelling tot functioneel testen. Daarmee is deze methodiek onafhankelijk van de functionaliteit van de geteste printplaat en in elk segment van de elektronica markt toepasbaar. JTAG Technologies, dat in 1993 opgericht is door een team van professionals binnen de testindustrie, ontketende begin jaren ’90 een ware revolutie in de testwereld met haar boundary-scan producten. Sindsdien zijn deze te vinden in ontwerplaboratoria en fabrieken in meer dan 50 landen. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 7.000 systemen verscheept naar meer dan 1500 verschillende klanten.
Niet alleen voor testen
De toegang tot de boundary-scan logica in chips is via de zogenoemde seriële Test Access Port, ook vaak JTAG poort genoemd. Daarom wordt boundary-scan ook vaak aangeduid als JTAG Test. Naast het testen van printplaten wordt de JTAG poort tegenwoordig ook gebruikt om flash geheugens, SPROM’s en programmeerbare logica bouwstenen zoals CPLD’s en FPGA’s “in-systeem” te programmeren: JTAG Programming. Ook voor het debuggen van software wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de JTAG poort van een microprocessor.
Marktleiderschap
Om haar vooraanstaande positie te behouden, investeert JTAG Technologies voortdurend in nieuwe technologieën en besteedt het een belangrijk deel van haar inkomsten aan research & development. De communicatie met klanten speelt hierbij een zeer belangrijke rol. Dit heeft in de loop der jaren geleid tot samenwerking met wereldspelers binnen de elektronicabranche. Klanten met een support- en onderhoudscontract hebben toegang tot haar wereldwijde ondersteuningsnetwerk.
JTAG Technologies biedt regelmatig interessante gratis boundary-scan webinars aan. Blijf ook op de hoogte en bezoek de website voor een compleet overzicht. |