Aantal jongeren zonder diploma in regio Stedendriehoek opnieuw gedaald
- 24 feb., 2017
- Onderwijs & Training
- Bron: Aventus
Stedendriehoek en Aventus presteren bovengemiddeld in het terugdringen van vroegtijdige schoolverlaters (VSV). Op dinsdag 21 februari ontvingen Aventus en regio Stedendriehoek felicitaties van de minister van OC&W voor hun aanpak in het terugdringen van voortijdig schoolverlaten.
De voorlopige cijfers laten zien dat bij mbo-school Aventus het aantal schoolverlaters zonder diploma met 5,4% is gedaald in vergelijking met het voorgaande jaar. In schooljaar 14/15 waren er 402 uitvallers op de school, de voorlopige cijfers over schooljaar 15/16 laten 383 uitvallers zien. De gestage dalende trend in de regio Stedendriehoek van de afgelopen jaren zet hiermee door. De jaarteller voor de hele regio stond op 608 uitvallers en staat nu op 549 uitvallers.
Met de complimenten van het Ministerie
Voorzitter college van bestuur van Aventus Gideon Alewijnse ontving een kaart en een felicitatietaart. Een blijk van waardering voor de prachtige resultaten die de hele regio heeft behaald in het terugdringen van voortijdig schoolverlaten.
Gideon Alewijnse: “Ik ben er trots op dat we vanuit Aventus samen met de andere scholen succesvol hebben bijgedragen aan het terugdringen van VSV in de regio. Het is geweldig dat we ook dit jaar weer een flinke daling van 5,4% hebben weten te bewerkstelligen op onze school. Elke voortijdig schoolverlater is er één te veel. Dit is goed voor de jongeren, maar ook voor de regionale arbeidsmarkt en samenleving, want een jongere mét diploma heeft gewoon meer kans op werk.”
Sluitende aanpak voor kwetsbare jongeren
De regio Stedendriehoek weet de dalende trend in VSV vast te houden door intensieve samenwerking tussen scholen en gemeenten. “Het is een succesverhaal, maar eentje waarbij we vooral niet tevreden achterover kunnen leunen” aldus Johan Kruithof, wethouder Onderwijs van Apeldoorn. “We zijn nog niet klaar, want we merken dat de jongeren die nu nog uitvallen, vaak ingewikkelde problemen hebben. Deze groep heeft een intensievere begeleiding nodig om toch dat belangrijke diploma te halen.” Voor deze groep ontwikkelt de regio een ‘sluitende aanpak’. Een sluitend vangnet met maatwerk voor elke jongere die extra steun nodig heeft om het diploma te halen. Velen worden hierbij betrokken: ouders, scholen, leerplicht, het Regionale Meld- en Coördinatiepunt (RMC), jeugdhulpverlening en de werkgevers. Kruithof: “Iedere jongere verdient een goed begin van zijn of haar loopbaan, perspectief om je toekomst vorm te geven. Met alle partners in de regio blijven wij ons daarop richten.”
Meer informatie over Aventus Apeldoorn:
Bekijk het complete profiel
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!