Eén aanspreekpunt voor werkgevers die sociaal willen ondernemen

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Agrifood Capital

Op 11 juni hebben de duovoorzitters van de stuurgroep Werkbedrijf Noordoost-Brabant wethouder H. van Olden en mevr. Anne Zouridis-Veldhoven, manager Belangenbehartiging Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW), het officiële startsein gegeven voor de lancering van het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant.

Eén aanspreekpunt voor werkgevers die sociaal willen ondernemen

Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant 

Het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant ontzorgt werkgevers bij alle personeelsvragen en biedt een centrale ingang voor alle vragen op het gebied van sociaal ondernemen. De 50 accountmanagers die werkzaam zijn voor het Werkgeversservicepunt ondersteunen werkgevers bij vragen over instroom, doorstroom en uitstroom van personeel. Tevens bieden zij werkgevers geschikte kandidaten aan voor hun vacatures.

Werkgevers die sociaal willen ondernemen en in hun bedrijf kansen willen bieden aan kwetsbare groepen, zijn bij het Werkgeversservicepunt aan het goede adres. De 18 gemeenten, het UWV en de drie sociale werkvoorzieningsbedrijven hebben de mogelijkheid subsidies en/of jobcoaching beschikbaar te stellen voor het in dienst nemen van werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmark. Om het voor werkgevers zo makkelijk mogelijk te maken stemmen de partners van het Werkgeversservicepunt hun werkprocessen en instrumenten op elkaar af. 

Het Werkgeversservicepunt is bereikbaar via een website en één centraal telefoonnummer.  073 - 700 12 02.

Banenafspraak

Met de komst van de Participatiewet is ook de banenafspraak uit het Sociaal Akkoord van kracht. Deze afspraak  houdt in dat werkgevers extra banen gaan creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In totaal gaat het om 125.000 extra banen die in 2026 gerealiseerd moeten zijn. Anne Zouridis-Veldhoven: " Een stevige opgave, maar ondernemers staan absoluut open om in hun bedrijf ruimte te scheppen. Om een bijdrage te leveren aan een maatschappelijk vraagstuk, maar ook omdat het voordelen heeft voor hun onderneming.'

Om deze ambitie te realiseren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen, wordt in elk van de 35 arbeidsmarktregio’s in Nederland een regionaal Werkbedrijf opgericht. In Noordoost-Brabant heeft deze de naam Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant gekregen.

Regionale samenwerking

Het Werkgeversservicepunt wordt in Noordoost-Brabant bestuurlijk aangestuurd door bestuurders van de BZW, de FNV, het CNV, de gemeenten, het UWV en de SW-bedrijven
Door de oprichting van het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant, worden nog meer mogelijkheden gecreëerd om regionaal samen te werken. Een initiatief waar de duovoorzitters zeer tevreden over zijn. Van Olden benadrukte dat “het creëren van de extra banen alleen mogelijk is als er echt bereidheid is om samen te werken”. Met de oprichting van het Werkgeversservicepunt laten we zien dat Noordoost-Brabant zich voor deze ambitie echt hard wil maken.

Informatie bijeenkomsten voor werkgevers

Het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant organiseert regelmatig bijeenkomsten voor werkgevers. Op 25 juni vindt op drie  verschillende locaties in de regio de themabijeenkomst, “Sociaal ondernemen”, plaats. Aanmelden kan via deze link.

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!