Belgische koningin Mathilde opent ZiN Inspiratielab van Sligro
- 2 dec., 2016
- Regionale ontwikkeling
- Bron: Foodclicks
Met een sierlijke handtekening in het gulden boek van groothandel Sligro opende koningin Mathilde van België woensdagmiddag het 3000 vierkante meter grote ZiN Inspiratielab in Veghel.
Sligro heeft met ZIN alle verwachtingen overtroffen. Het inspiratiecentrum is door de omvang, opzet en technische mogelijkheden een inspiratieplek van ongekende omvang.
Alle werelden uit de foodservicesector zijn terug te vinden in het ZiN Inspiratielab dat gaat dienen als opleidings- en begeleidingscentrum van jonge ondernemers en bestaande klanten. De toekomst op horecagebied is in een van de vele onderdelen van het inspiratielab na te bootsen of te visualiseren. Met het inspiratielab zet Sligro niet een stap voorwaarts, maar neemt het bedrijf een reuzensprong op de concurrentie.
Belgisch Staatsbezoek
Dat Belgische koningin Mathilde het ZiN Inspiratielab kon openen tijdens het driedaags staatsbezoek aan Nederland in hetzelfde jaar dat Sligro, mede door de overname van Java Foodgroep, extra vorderingen maakt met de toetreding op de Belgische markt, maakte het openingsfeestje nog eens extra plezant. Culinair Nederland en België, voor zover aanwezig bij de opening, waren diep onder de indruk van de nieuwe inspiratieruimte van de Veghelse groothandel. In ZiN Inspiratielab was voorafgaand aan de opening een programma dat in het teken stond van de Belgisch-Nederlandse samenwerking op de foodservicemarkt en promotie van de voedingssector.
Samenwerking
De organisatie was een samenwerking tussen Sligro en de drie Belgische gewestelijke exportagentschappen AWEX, BIE en Flanders Investment & Trade. Zo was er een presentatie van de Waalse winnaars van ‘Ecotrophelia’, een wedstrijd georganiseerd door de FEVIA België waarin studenten uit het hoger onderwijs uitgedaagd worden om een eco-innovatief voedingsproduct te ontwikkelen. Gelijktijdig vond er een kookwedstrijd plaats tussen Belgische en Nederlandse horeca-opleidingen. De jury van deze wedstrijd bestond uit de sterrenkok Erik van Loo (Parkheuvel, Rotterdam) en Guido Panjer (Culinair adviseur Sligro en aanvoerder van het Nederlands Culinaire Team).
Duurzaamheid
In het auditorium van ZiN vond een symposium plaats voor Belgische en Nederlandse foodprofessionals met presentaties over de marktontwikkelingen naar 2025 en de rol van duurzaamheid daarin. Praktijkruimte ‘Umami’ was in gebruik voor een Zythologie-workshop, uiteraard in het teken van Belgische speciaalbieren.
Sligro tekende tevens de vernieuwde sponsorovereenkomst met de KBHB, de Koninklijke Belgische Hockeybond. Beide partijen hebben zich tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio aan elkaar verbonden.
Bron: @FoodClicks
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!