Beter en duurzaam eten door WeAreFood 2018
- 13 mrt., 2017
- Agrofood & Biobased
- Bron: Agrifood Capital
Brabant zet 2018 in het teken van beter en duurzaam eten. De ambitie is om Brabant de eerste provincie te laten zijn met een serieuze voedselagenda.
WeAreFood2018
Zo’n 300 ondernemers en vertegenwoordigers van de Brabant brede food sector beleefden gisteren de kick-off van WeAreFood 2018. ‘WeAreFood2018’ is de campagne van het themajaar waarin Brabant Europese Regio van de Gastronomie is. Samen met ondernemers uit de agri&food en vrijetijdssector zetten de provincie Noord-Brabant en AgriFood Capital 2018 volledig in het teken van beter en duurzaam eten.
Keuken centraal
Elke maand staat één ‘Brabantse keuken’ centraal. Welke de 12 Keukens worden, bepalen degenen die initiatieven indienen. Bijvoorbeeld Voedselverspilling of Samen eten. Indienen kan vanaf 1 april a.s. Ideeën kunnen voorafgaand worden getoetst tijdens een drietal regiobijeenkomsten (27 t/m 29 maart in Helmond, Waalwijk en Roosendaal). De Keukens worden bekend gemaakt tijdens de Dutch Agri Food Week in oktober van dit jaar. De beste initiatieven kunnen daarbij rekenen op financiële en inhoudelijke ondersteuning van de beste experts van Nederland.
Meer informatie over AgriFood Capital:
Bekijk het complete instantieprofiel
Jures Techniek heeft meer dan 20 jaar ervaring in de branche