Bouw Feed Design Lab medio 2013 van start
- 3 jul., 2013
- Agrofood & Biobased
- Bron: HAS Hogeschool
Direct na de bouwvakantie 2013 zal de eerste bouwfase van het Feed Design Lab worden gerealiseerd. Dit heeft het bestuur van de Stichting Open Innovation Center Feed Design Lab op afgelopen week besloten.
FDL is een uniek samenwerkingsproject tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden dat nu fysiek vorm krijgt. De locatie die uitgekozen werd is het eiwitrijk’ Venray, aan de haven in Wanssum.
In ‘fase 1’ wordt de basis van de productiefaciliteit gerealiseerd. Op korte termijn is een ‘fase 2’ van FDL voorzien, waarin de productielijn verder wordt uitgebreid en de automatisering verder geoptimaliseerd.
Feed Design Lab
De missie van Feed Design Lab is het bevorderen van open innovatie en kennisdeling in de diervoerindustrie om te komen tot een duurzame dierlijke productieketen. Rondom FDL wordt een netwerk ontwikkeld waarin feed en technologiebedrijven uit binnen- en buitenland samen werken in een open innovatienetwerk.In de productiefaciliteit zal onderzoek kunnen plaatsvinden naar nieuwe grondstoffen (bijvoorbeeld alternatieve eiwitbronnen). Tevens zullen nieuwe productietechnieken worden uitgetest. Educatieactiviteiten zullen op touw worden gezet.
Initiatiefnemers
De initiatiefnemers van FDL van het 1e uur zijn HAS Hogeschool, DSM, Dinnissen, Imtech en Vitelia. De Provincie Limburg heeft toegekend FDL te ondersteunen en zal daarvoor een lening ter grootte van € 400.000 beschikbaar stellen.
Partners
Partners van FDL zijn: Boerenbond Deurne, Nuscience, Tebodin, Coppens Diervoeding, Gemeente Venray, Deutsche Tiernahrung, Duynie, Fransen-Gerrits, Imagro, LLTB, Taminco, United Petfood, Van Aarsen, Boerenbond België, Rabobank Horst Venray, DSM, Arvalis, Greenport Venlo, Knowhouse.
Meer informatie over HAS Hogeschool:
Bekijk het complete profiel
Jures Techniek heeft meer dan 20 jaar ervaring in de branche