Cas Spijkers Academie verzorgt Kijkje in de Keuken in Nijmegen
- 6 jan., 2020
- Onderwijs & Training
De Cas Spijkers Academie in Nijmegen is dé opleiding voor ambitieuze studenten die een mooie carrière nastreven in de culinaire wereld. Op 17 februari 2020 verzorgt de Academie voor leermeesters, restaurateurs en geïnteresseerde potentiële studenten een Kijkje in de Keuken.
Het Kijkje in de Keuken is erop gericht restaurants in de regio Nijmegen en geïnteresseerde jongeren kennis te laten maken met de Cas Spijkers Academie. ‘Wij leiden studenten op voor restaurants in het hogere segment,’ zegt docente Leonie van Mierlo. ‘Daarbij moet je denken aan restaurants met Michelin-sterren, of die lid zijn van De Nijmeegse Garde. Maar ook aan zaken die naar dit niveau willen toewerken. Wij zouden het geweldig vinden om nog meer te kunnen gaan samenwerken met leerbedrijven uit onze eigen regio.’
Uitnodiging
Het programma op 17 februari start om 14.00 uur en eindigt om 20.00 uur ‘Uiteraard spelen we die dag in op trends,’ zegt Leonie van Mierlo. ‘Elke restaurateur krijgt bijvoorbeeld in de komende jaren te maken met de veganistische keuken. Daarom komt Restaurant De Nieuwe Winkel uit Nijmegen laten zien hoe je met groenten een mooi menu kunt samenstellen en presenteren.’ Daarnaast zal er
- een dessert truck zijn
- een interactieve amuse workshop (‘kook mee met onze studenten’),
- een masterclass van Nelson Tanate (keukenchef De Librije),
- een cookoff voor onze studenten ter voorbereiding op de Future’s Talent en
- een kennismaking met ons flexibel onderwijsconcept waardoor de student meer greep heeft op zijn vorderingen.
De Cas Spijkers Academie nodigt restaurants en leermeesters begin januari persoonlijk uit. ‘Maar,’ zegt van Mierlo, ‘het is altijd mogelijk dat we iemand missen. Wie interesse heeft, kan daarom telefonisch contact met ons opnemen, informatie krijgen over het programma en zich alsnog inschrijven.’
Vraag naar koks
De Cas Spijkers Academie, die onderdeel is van ROC Nijmegen, staat bekend als dé topopleiding in Nederland als het gaat om koksopleidingen. Studenten die deze opleiding met succes weten af te ronden, kunnen vrijwel altijd direct verder in een toprestaurant. Heel vaak werken ze daar al. Niet alleen omdat er een grote vraag is naar goede koks, maar ook omdat zij op jonge leeftijd al een hoog niveau weten te halen op culinair gebied.
Inspirator
De Cas Spijkers Academie is vernoemd naar één van Nederlands bekendste koks. Tot zijn overlijden in 2011 heeft Cas Spijkers zich intensief met zijn academie bemoeid. Daarna heeft Cees Helder een tijdlang het stokje overgenomen en tegenwoordig is Jonnie Boer, chef-kok van driesterrenrestaurant De Librije, de inspirator van deze culinaire topopleiding. De studenten volgen één dag per week theoretische en praktische vakken op de academie. De overige vier dagen werken zij in de keuken van één van de erkende leerbedrijven.
Contact
- Telefonisch: P. Werring, (06) 40 62 64 21,
- Email: p.werring@roc-nijmegen.nl
- Inschrijven voor Kijkje in de Keuken
- Informatie over de Cas Spijkers Opleiding
Meer informatie over ROC Nijmegen:
Bekijk het complete profiel