Eco Campus ROC West-Brabant krijgt handen en voeten
- 6 sep., 2013
- Agrofood & Biobased
- Bron: ROC West-Brabant
De term Eco Campus (Centrum voor Ecologie) wordt al een hele tijd met enige regelmaat genoemd bij het ROC West-Brabant, maar nu gaat het idee dan toch concreter worden. Tenminste: in virtuele zin.
De campus wordt namelijk een netwerkorganisatie, die verbindingen gaat leggen tussen de scholen van ROC West-Brabant (bijvoorbeeld Radius College en Prinsentuin College, op langere termijn beide op de Frankenthalerstraat), maar ook tussen de Prinsentuin VMBO-scholen in Halsteren, Oudenbosch, Andel en Breda. Of verbindingen met Avans Hogeschool.
Biobased
Die verbindingen zijn er op gericht om ‘biobased’ onderwijsprogramma’s te ontwikkelen; zowel in de samenwerking tussen de verschillende mbo-scholen, als in de verticale beroepskolom. Biobased onderwijsprogramma’s, staan dan voor de verbinding tussen diverse opleidingen in het groene domein en in het technische (hightech) domein, waarbij duurzaamheid steeds het uitgangspunt en doel is.
Kwartiermaker
Tot nu toe bestond de projectorganisatie uit ‘karrentrekker’ Rein van de Wal (directeur Prinsentuin College) en Pieter van Knippenberg (Innovatienetwerk). Zij hebben vooral aan de langere termijn visie op de Eco Campus gewerkt. Nu gaat Peter Stadhouders concreet kwartier maken:
- hij gaat de beoogde scholen bij elkaar brengen
- samen met hen ideeën voor onderwijs ontwikkelen en verzamelen
- dat zal moeten leiden tot het ontstaan van inhoudelijke onderwijsprogramma’s, die het thema duurzaamheid een impuls geven en waarin het beste uit het ‘groene’ en ‘technische’ domein wordt gecombineerd.
In een eerdere beschrijving van het idee rondom de Eco Campus werd het zo beschreven: ‘ROC West-Brabant werkt aan een nieuw onderwijsconcept dat een sterke regionale impuls op het thema duurzaamheid betekent. Met de oprichting van een ecologische campus met duurzaamheidfocus rond opleiden, experimenteren, onderzoeken en kenniscirculatie, zet West-Brabant een duidelijke stap in de regio. Elementen die terugkomen zijn hightech, zoals in een fablab, naast onderzoek en de inzet van het ambacht. We leiden futureproof geïnspireerde en betrokken vakmensen op.’
Meer informatie over Curio:
Bekijk het complete profiel
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!