FoodforCare toont foodinnovatie in zorg tijdens Food to Be Expo
- 1 jun., 2016
- Agrofood & Biobased
- Bron: Maison van den Boer
Met het thema ‘Food to Be’ is deze expo een eerste editie van The STEC; een nationaal podium voor de nieuwste technologie. Martijn van Dam, Staatssecretaris van Economische Zaken heeft hierbij zowel FoodforCare als Koppert Cress persoonlijk uitgenodigd voor deelname aan FoodtoBe als voorbeeld in foodinnovatie.
Na de officiële opening op 30 mei door Martijn van Dam, de burgemeester van Eindhoven Rob van Gijzel en Louise Fresco van Wageningen UR werden de nationale en internationale genodigden begeleid langs alle exposanten van de Expo.
FoodforCare is een unieke voedingsformule in de zorg. Alle gerechten binnen FoodforCare zijn speciaal ontwikkeld met verse, gezonde ingrediënten en bevatten alle belangrijke voedingswaarden die voor de individuele patiënt en zijn/haar herstel belangrijk zijn. De smaak, geur, voedingswaarden en portiegrootte zijn afgestemd op de verschillende patiëntengroepen. In totaal zijn er meer dan 500 gerechten ontwikkeld. Het assortiment bestaat uit een zeer breed aanbod verse gerechten. FoodforCare is een initiatief van jonge (AYA) kankerpatiënten, Radboudumc en Maison van den Boer. Momenteel wordt door Radboudumc wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van goede voeding tijdens ziekenhuisopname. De resultaten hiervan zullen naar verwachting in de loop van 2016 gepresenteerd worden.
Food to Be - Food of the future, the future of food
Op deze eerste Food to Be expo geven de meest innovatieve ondernemers, wetenschappers en designers hun visie op de toekomst van ons voedselsysteem. Nederland is een van de grootste landbouwexporteurs ter wereld en staat internationaal bekend om haar technologische kennis en designtalent. Daarom kan Nederland in de Europese Unie een belangrijke rol spelen in de uitdagingen van de toekomst. Food to Be is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en de Gemeente Eindhoven. De expo wordt georganiseerd in het kader van het Nederlandse EU-voorzitterschap en de Europese landbouwraad en is van dinsdag 31 mei tot en met zondag 5 juni gratis te bezoeken in Hal A van het Klokgebouw in Eindhoven.
Nieuwe samenwerking Koppert Cress
Op de expo zijn de diverse FoodforCare-gerechtjes aangeboden aan de delegatie van landbouwministers en -ambtenaren. Ter plaatse is de nieuwe samenwerking tussen FoodforCare en Koppert Cress gepresenteerd in een nagebootste ziekenhuisomgeving. Speciaal voor hartpatiënten worden de Natriumbeperkte gerechten van FoodforCare zeer smaakvol versterkt met verse cressen (zaailingen van planten), als natuurlijke extra smaakmakers en zoutvervangers. Op korte termijn gaat FoodforCare meerdere gerechten verrijkt met cress aanbieden in het ziekenhuis.
Stuurgroep ondervoeding
Recent werd FoodforCare door Barbara van der Meij van Stuurgroep Ondervoeding van het Ministerie van Volksgezondheid,Welzijn en Sport geroemd als meest innovatieve voedingsconcept binnen ziekenhuizen tijdens de presentatie van de onderzoeksresultaten van Voedingsconcepten in Nederlandse Ziekenhuizen. Een levend bewijs van de progressie die geboekt wordt op gebied van foodinnovatie binnen de zorg.
Meer informatie over KONINKLIJKE VAN DEN BOER :
Bekijk het complete bedrijfsprofiel
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!