Groene Campus reikt eerste diploma’s Food niveau 4 uit
- 8 jul., 2014
- Onderwijs & Training
- Bron: De Groene Campus
Afgelopen donderdag werden de eerste diploma’s Food MBO niveau 4 uitgereikt in het Food & Fresh Lab op De Groene Campus. De opleiding wordt in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven uitgevoerd.
Namens de bedrijvenpartners werden de studenten persoonlijk gefeliciteerd door de voorzitter van het FoodConnectionPoint Frans Huybregts.
De Foodsector is sterk vertegenwoordigd in Zuid-Nederland en vooral in Helmond en omstreken bevinden zich veel bedrijven in de voedselverwerkende en –bereidende industrie. Daarnaast kenmerkt de regio zich door grote en innovatieve agrarische bedrijvigheid in de (glas)tuinbouw. Tijdens hun opleiding kunnen de studenten zich uitgebreid oriënteren in deze veelzijdige sector en zelf ontdekken waar hun passie ligt. Zowel in sectorkeuze – ga ik in de vlees-, groente/fruit-, dranken-, brood & banket-, snack- of zuivelsector werken als in beroepsrichting zoals kwaliteitsmanager, productieleider, in-/verkoop functie, productontwikkeling of voedingsadviseur.
Opleiding met opbrengst en toekomstperspectief
Voor het eindexamen hebben alle studenten hun Proeve van Bekwaamheid ook afgelegd in het bedrijfsleven. Iedere student heeft daarbij een echte praktijkcase als opdracht gehad en de resultaten zijn bruikbaar voor de bedrijven. Ook tijdens de reguliere stages en projecten hebben deze studenten diverse oplossingen voor het bedrijfsleven aangedragen en zijn er nieuwe producten bedacht en ontwikkeld die nu in de groothandel en in de supermarkten verkrijgbaar zijn. Enkele studenten hebben nu al een baan, een grote groep gaat doorstuderen in het HBO. De Foodrichtingen op de HAS zijn populair met de opleidingen Levensmiddelentechnologie, Food Design & Innovation, Bedrijfskunde en International Food Affairs.
Opvallend is de vooropleiding van de studenten. Allen hadden ze van tevoren ‘iets met voeding’. Stef Scheepers (Mierlo), Jelle van Gestel (Goirle) en Roy Bernaerts (Baarle Nassau) behaalden hiervoor hun MBO-diploma Zelfstandig Kok. Vera de Martines (Deurne), Mieke Verbaarschot (Bakel) en Irene Christiaens (Deurne) begonnen de opleiding Wellness & Lifestyle op De Groene Campus waarin het thema voeding een belangrijk onderdeel is.
Door de mogelijkheden van De Groene Campus met beide opleidingen in 1 gebouw konden zij overstappen toen gaandeweg hun ontwikkeling duidelijk werd dat de opleiding Food nog beter bij hen paste. De breedte van de opleiding waarbij je gedurende drie jaar eerst kunt verkennen en je dan specialiseren biedt juist ook voor jongeren die net van het vmbo komen en praktisch ingestelde havisten een uitstekend studievervolg. Met prima doorstroommogelijkeden naar het HBO en grote kansen op de arbeidsmarkt. Dit bevestigde Frans Huybregts tijdens zijn toespraak: ‘’de Foodbedrijven hebben grote behoefte aan gekwalificeerde medewerkers, voor jullie met dit MBO-diploma Food niveau 4 staan de deuren wagenwijd open’’.
Meer informatie over Groene Campus, De :
Bekijk het complete profiel