Grootschalig onderzoek naar Het Nieuwe Werken gepresenteerd
- 19 feb., 2015
- Onderwijs & Training
- Bron: Radboud Universiteit Nijmegen
Het nieuwe werken komt steeds meer voor in Nederland. Maar wat betekent dat voor de werksituatie van de ‘nieuw werkende’? Wetenschappelijk gezien is hier nog verrassend weinig over bekend.
Op een congres over Het Nieuwe Werken op 27 februari in Nijmegen presenteren onderzoekers van de Radboud Universiteit de eerste resultaten van een groot onderzoek bij een grote financiële instelling naar de veranderingen die Het Nieuwe Werken teweeg brengt.
Het nieuwe werken betekent grofweg dat werknemers meer dan in het verleden zelf bepalen waar en hoe ze hun werk doen. Werknemers werken krijgen een overal toegankelijke digitale werkomgeving, er komen vooral flexplekken op kantoor en mensen werken meer thuis. De manager stuurt vooral op ‘prestatietargets’.
Transformatie naar Het Nieuwe Werken
Een grote transformatie bij een grote financiële instelling van het oude naar het nieuwe werken gaf onderzoekers van de Radboud Universiteit de gelegenheid om nu eens in de praktijk te onderzoeken wat er verandert met het Nieuwe Werken. Hoeveel gaan werknemers thuis werken in het Nieuwe Werken? Wat betekent het voor hun werkdruk? En wat zijn de gevolgen voor de contacten op het werk, werk-privé balans, werktevredenheid of stress? Dit soort vragen zullen op het congres behandeld worden.
Andere deskundigen uit praktijk en wetenschap komen vertellen over onder andere het veranderen van het gedrag van medewerkers, het faciliteren van de ICT kant, en nieuwe stijlen van leidinggeven.
Meer informatie over Mercator Technology & Science Park:
Bekijk het complete instantieprofiel
Meer informatie over Radboud Universiteit Nijmegen:
Bekijk het complete profiel
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!