Grow Campus organiseert kennistafel over plantaardige eiwitten
- 12 dec., 2017
- Agrofood & Biobased
- Bron: Grow Campus
Grow Campus uit 's-Hertogenbosch organiseert op 21 december een kennistafel over de verwaarding van plantaardige eiwitten. Ondernemers en experts gaan die dag aan de slag met de uitdaging om het aandeel plantaardige eiwitten in maaltijden te verhogen.
Al jaren wordt er gesproken van een 80/20 verhouding in de Nederlandse keuken. Hiermee worden maaltijden bedoeld waarin tachtig procent groente en twintig procent eiwitten verwerkt zitten. In de praktijk blijkt deze verhouding echter vaker uitzondering dan regel. Het aantal plantaardige eiwitten in een gemiddelde Hollandse maaltijd valt tegen.
Ondernemersvragen
Tijdens het evenement legt Grow Campus daarom twee veel gehoorde ondernemersvragen op tafel, te weten:
- Hoe benutten we regionale plantaardige eiwitten om de keten te sluiten?
- Hoe krijgen we meer plantaardige eiwitten op het bord van de consument?
Experts Fred van de Velde (Lector Eiwittransitie HAS Hogeschool) en Henny van Gurp (Projectleider Plant ZLTO) zijn er om de ondernemers in hun zoektocht naar de toekomst van plantaardige eiwitten in de regionale voedselketen te begeleiden.
Aanmelden
In totaal kunnen er zich 15 ondernemers inschrijven. Leden van de Grow Campus bedrijvencommunity krijgen voorrang bij de toebedeling van de plaatsen.
Meer informatie over Grow Campus :
Bekijk het complete instantieprofiel
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!