HAN sluit partnership met Moxx
- 26 nov., 2013
- Onderwijs & Training
- Bron: Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is onlangs een samenwerkingsverband aangegaan met IT-dienstverlener Moxx uit Dieren. De organisaties gaan samen optrekken in het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek.
De focus ligt op het optimaliseren van bedrijfsprocessen, support tools en visualisatie rondom mobiele werkplekken. Stijn Hoppenbrouwers, lector Model-Based Information Systems (M-BIS): “Onderzoek is een belangrijke pijler van de HAN en we zijn daarom altijd op zoek naar partnerships met innovatieve bedrijven. Moxx houdt zich bezig met IT-beheer van mobiele infrastructuur, een voor ons zeer relevant kennisgebied. We zien Moxx als een gedreven partner die open staat om kennis te delen en samen met ons tot nieuwe inzichten wil komen.”
De onderzoeksprojecten worden opgezet binnen het Kenniscentrum Technologie en Samenleving van de HAN. Dit kenniscentrum werkt vanuit praktische vragen van bedrijven aan ondersteunende en innovatieve onderzoeksprojecten voor het werkveld, in nauwe verbinding met het onderwijs. Hoppenbrouwers: “Met ons onderzoek draagt het kenniscentrum bij aan de kwaliteit van het onderwijs van de HAN, de innovatieve kracht van de beroepspraktijk én aan een duurzame samenleving.”
Onderzoeksgebieden
De HAN en Moxx hebben vier onderzoeksgebieden gedefinieerd. Ten eerste zal het onderzoek gericht zijn op het meten en analyseren van bestuurdergedrag, waarbij het Lectoraat Mobiliteitstechnologie nauw betrokken wordt. Kurt Kämper, directeur van Moxx: “Wij beheren en monitoren de mobiele werkplekken van bedrijven zoals de ANWB en PostNL en hopen samen met de HAN tot innovatieve ideeën te komen.”
De andere onderzoekslijnen betreffen data-analyse en gerichte rapportage bij het beheer van zeer grote aantallen mobiele apparaten. “We gaan onderzoeken hoe we nog sneller relevante stuurinformatie voor onze klanten kunnen genereren, hoe we het zelf-oplossend vermogen van de klant kunnen optimaliseren, en hoe we onze bewakingsfunctie kunnen vergemakkelijken”, licht Kämper toe.
Afstudeerprojecten
De komende tijd werken Moxx en de HAN de onderzoeksvoorstellen verder uit. Vanaf begin 2014 zullen er ongeveer zes afstudeerders per jaar aan de slag gaan met de projecten. Hoppenbrouwers heeft hoge verwachtingen van de samenwerking: “We bieden onze studenten een mooie kans om zich te verdiepen in het vakgebied van Moxx en om een kijkje te nemen bij het bedrijf. Vanuit het kenniscentrum geven we de commitment om de onderzoeksprojecten naar een hoger niveau te tillen.”
Kämper vult aan: “De samenwerking met de HAN biedt ons de mogelijkheid om met de beste studenten te werken. Dat is een investering in de toekomst van Moxx, want om succesvol te zijn moet je blijven innoveren en de juiste mensen om je heen verzamelen. Bovendien willen we graag ons steentje bijdragen aan het onderwijs in de regio.”
Meer informatie over HAN University of Applied Sciences:
Bekijk het complete profiel
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!