HAS Year Event met thema Voeding & Gezondheid

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: HAS Hogeschool

HAS Hogeschool leidt studenten op tot innovators in de hele agrofoodketen die kunnen bijdragen aan de problematieken omtrent dit thema.

HAS Year Event met thema Voeding & Gezondheid

Voeding & Gezondheid is een belangrijk punt op de maatschappelijke agenda. Op 23 mei houdt HAS Hogeschool het HAS Year Event, een jaarlijks evenement dat dit jaar het thema Voeding & Gezondheid bij de kop pakt. Dit doet de instelling door het uitnodigen van een aantal inspirerende sprekers, maar ook door de bezoekers de mogelijkheid te bieden zelf te bekijken wat studenten in hun innovatieve projecten doen.

Tijdens een speciaal voorprogramma nemen de studenten uit de HAS Innovatieklas de bezoekers mee op een spannende reis door de wereld van Voeding & Gezondheid, van nu tot 2030. Daarnaast zijn er diverse innovatieve afstudeerprojecten van studenten te zien en kunnen de bezoekers met de studenten in gesprek gaan over hun project. Twee lectoren verbonden aan HAS Hogeschool komen tijdens het voorprogramma aan het woord: Annet Roodenburg, lector Voeding & Gezondheid en Frederike Praasterink, lector Duurzame Wereldvoedselvoorziening. Tijdens het hoofdprogramma geven topsprekers Jan Klerken CEO Scelta Mushrooms en Moniek Pieters, directeur Volksgezondheid en zorg van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) hun visie op het thema Voeding & Gezondheid: Jan Klerken zal zijn uitdaging als ondernemer schetsen, Moniek Pieters zal vanuit onderzoeksperspectief het thema belichten.

HAS Awards 2013

Het HAS Year Event wordt gehouden als brede ontmoeting tussen de HAS en haar relaties. Tijdens het evenement worden de HAS Awards 2013 uitgereikt in de categorieën Jong Talent, Praktijkonderwijs en Bedrijfsopdracht. Per categorie zijn drie nominaties benoemd, aangedragen door medewerkers binnen de opleidingen. Deze nominaties vertegenwoordigen de mijlpalen van HAS Hogeschool uit 2012 en vloeien dan ook voort uit activiteiten die in 2012 zijn uitgevoerd in samenwerking met het bedrijfsleven, overheden en andere instellingen. Op www.hashogeschool.nl/hasawards zijn korte films te bekijken van alle genomineerden en kan er gestemd worden. Collegevoorzitter Dick Pouwels zal in zijn openingsspeech ingaan op de mijlpalen die HAS Hogeschool heeft behaald in 2012 en op de ontwikkelingen voor de komende jaren.

Het volledige programma is te bekijken op www.hashogeschool.nl/agenda/has-year-event

 

Meer informatie over HAS Hogeschool:

Bekijk het complete profiel

Jures Techniek Professionele reiniging voor de voedingsmiddelen industrie?

Jures Techniek heeft meer dan 20 jaar ervaring in de branche