'Landscaping the Food’ van start

Deze maand gaat AgriFood Capital samen met een ontwerpteam onder leiding van Studio Marco Vermeulen en Alterra invulling geven aan ‘Landscaping the Food’, een van de deelprojecten van Agro As de Peel.

'Landscaping the Food’ van start

Voor het project heeft AgriFood Capital vorige maand € 46.000  subsidie ontvangen van het Stimuleringsfonds voor de Creatieve industrie.

Aanvullend stelt de Regio Noordoost-Brabant eenzelfde bedrag uit het Streeknetwerkfonds beschikbaar. In ‘Landscaping the Food’ worden de mogelijkheden voor een meer gesloten regionale kringloop met stromen van water, warmte, energie, mest, afval, veevoer, biomassa en voedsel geïnventariseerd. En de kansen hiervan voor optimalisaties in de keten, het landschap, individuele bedrijven en de directe omgeving onderzocht en ontworpen. Na de zomer worden de eerste resultaten verwacht.

Agro As de Peel

Agro As de Peel is één van de 11 gebiedsopgaven van het programma GroenBlauw van AgriFood Capital. In deze opgave werken de gemeenten Uden (trekker), Boekel, Landerd, Mill-St. Hubert, St.Anthonis en het Waterschap Aa en Maas gezamenlijk aan een beter woon- werk,- en leefklimaat in dit gebied. Samen met ZLTO, HAS, BMF en de Wageningen Universiteit worden hiervoor innovatieve projecten ontwikkeld. Het doel is dit gebied als eerste Agro Proeftuin binnen de regio op de kaart te zetten.

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!