Lokale telers van Hutten ontvangen certificaat Milieukeur

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Hutten Catering

Vier lokale telers van Hutten hebben donderdag 25 april het Milieukeur-certificaat in ontvangst genomen van Stichting Milieukeur.

Lokale telers van Hutten ontvangen certificaat Milieukeur

Hiermee tonen de telers aan dat ze voldoen aan de duurzaamheidsrichtlijnen van de stichting.

Peter van den Berg (champignons), Henri Ruis (appels en peren), René Tielemans (komkommers) en Bert van den Brand (tomaten) zijn allen Helden van De Guijt; het duurzame huislabel van Hutten. De culinair dienstverlener is het afgelopen jaar een project gestart om haar telers nog duurzamer te laten produceren.

Onder begeleiding van de stuurgroep Landbouw Innovatie Brabant en het Centrum voor Landbouw en Milieu zijn bovenstaande vier telers geadviseerd over de milieubelasting van hun bedrijfsvoering. Zij hebben vervolgens de nodige maatregelen genomen om hun werkprocessen te verbeteren.

Feestelijke bijeenkomst

Donderdag 25 april organiseerde Hutten bij komkommerteler René Tielemans in Boekel een feestelijke bijeenkomst ter afronding van het verduurzamingstraject en reikte directeur Regien van der Sijp van Stichting Milieukeur de vier heren hun certificaat uit.

Innovatiecentrum

Het project past binnen het nieuwe innovatiecentrum van Hutten, waar met kennisinstellingen en overheden gewerkt wordt aan duurzame ketens, vitaal gedrag en functionele voeding. Hutten begeleidt lokale telers, die het bedrijf “Helden” noemt, verder door  onderzoek te doen ter verhoging van de voedingswaarden in producten en door het ontwikkelen van een streekmerk dat ervoor moet zorgen dat telers een betere prijs krijgen voor hun product.

Meer informatie over HUTTEN CATERING:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!