NEVI Food-congres Zuid- en Oost-Nederland

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Food & Feed Noordoost-Brabant

NEVI Kringen Zuid- en Oost Nederland nodigen u van harte uit voor het 1e FOOD Congres Zuid- en Oost Nederland dat op vrijdag 1 juni 2012 wordt gehouden bij de SLIGRO Food Group B.V. in Veghel.

NEVI Food-congres Zuid- en Oost-Nederland

Net zoals in diverse andere sectoren zijn er ook in de Food sector fundamentele veranderingen waarneembaar. Onder andere gevoed door (toekomstige) beschikbaarheid en schaarste van grondstoffen en economische ontwikkelingen zijn onderwerpen als prijsstijgingen en prijsfluctuaties, maatschappelijke verantwoord, voedingswaarde, substitutie, duurzaamheid, samenwerking in de supply chain, rol van de consument, risicomanagement, etc. ‘challenges’ die niet meer zijn weg te denken in de dagelijkse praktijk van een inkoopprofessional in de Food industrie.

Tijdens het eerste deel van het congres verkennen we de ontwikkelingen en bijbehorende uitdagingen in de Food industrie vanuit een politiek (Productschap Akkerbouw) en wetenschappelijk perspectief (Wageningen UR). Welke rol spelen bijvoorbeeld Europa en de wetenschap voor de Food industrie als het gaat om prijsontwikkelingen en schaarste? Na de pauze vertellen leidende foodbedrijven Inkoopcombinatie Columbus en Sligro Food Group hoe hun organisaties omgaan met fundamentele veranderingen in de sector. De middag sluiten we af met een netwerkborrel.

PROGRAMMA

  • 12.00 Ontvangst en registratie (incl. lunch)
  • 12.45 Opening door dagvoorzitter Marianne van Keep en gastheer Koen Slippens (Sligro)
  • 13.00 De toekomst van het Europees Landbouwbeleid en de prijsontwikkelingen op de granen- en suikermarkt (Fred Klein, Productschap Akkerbouw, Den Haag).
  • 13.35 Ir. Toine Timmermans is programmamanager Duurzame Voedselketens, Wageningen UR en TI Food & Nutrition
  • 14.10 Visie op ontwikkelingen op de grondstofmarkten en gevolgen voor de leden, lead buyer, inkoopstrategie (Wout van Groen, Directeur Inkoopcombinatie Columbus)
  • 14.45 Pauze
  • 15.10 Rob van Herpen, Directeur Inkoop Sligro Food Group Nederland B.V
  • 15.45 Bob Hutten, Directeur Hutten Catering
  • 16.20 Afsluiting door dagvoorzitter
  • 16.30 Netwerkborrel (incl. hapjes en drankjes)

Meer informatie over Food & Feed Noordoost-Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!