Ondernemers in Veldhoven krijgen hulp via '155-help-een-bedrijf'
- 7 feb., 2018
- Zakelijke dienstverlening
- Bron: Gemeente Veldhoven
Ondernemers uit de gemeente Veldhoven beschikken voortaan over 155-Help-een-Bedrijf: een gratis telefonisch en online noodloket voor ondernemers ontwikkeld door het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK).
Uit de praktijk blijkt dat veel ondernemers die zich in zwaar weer bevinden té laat op zoek gaan naar hulp. Het IMK heeft daarop het initiatief genomen voor ‘155-Help-een-Bedrijf’. Het noodloket is bedoeld om ondernemers die in zwaar weer verkeren ( of dreigen daarin terecht te komen ) op een laagdrempelige manier tijdig in gesprek te brengen. Samen met de adviseurs van het IMK wordt het probleem in kaart gebracht en wordt richting gegeven aan mogelijke oplossingen.
Stimuleren regionale werkgelegenheid
Het midden- en kleinbedrijf is een belangrijke pijler van de regionale economie. Han Dieperink, algemeen directeur IMK: “Uit de praktijk blijkt dat ondernemers bij probleemsituaties vaak de weg niet kennen, of die weg te laat vinden en dat leidt onnodig vaak tot bedrijfsbeëindiging. Daarom zijn we vanuit het IMK het initiatief ‘155-Help-een-Bedrijf’ gestart. De ondernemer kan ons zowel online als telefonisch bereiken. Op de website kan de ondernemer eenvoudig een scan uitvoeren om te zien of hij tot de doelgroep behoort voor een sociale ondernemersregeling. Jaarlijks worden daar duizenden mkb-ondernemers door overeind gehouden.“
155-Help-een-Bedrijf
Het is belangrijk om ondernemers die het moeilijk hebben eerder in beeld te krijgen. Door er tijdig bij te zijn kan de ondernemer vaak nog worden geholpen, soms door inzet van de gemeentelijke Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen).
Over IMK
IMK (Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf) begeleidt ondernemers op cruciale momenten in de levenscyclus van de onderneming: van start tot verantwoorde bedrijfsbeëindiging. In goede en in slechte tijden. Daarbij staat de ondernemer met zijn of haar talenten en passie centraal en wordt intensief samengewerkt met gemeentelijke organisaties en financiële instellingen. Om deze taak goed te kunnen vervullen, beschikt IMK in heel Nederland over regionale teams met meer dan 100 experts, met branche- en regio specifieke deskundigheid op het gebied van ondernemerschap en publieke en private microfinanciering. Meer dan 30.000 ondernemers in Nederland werden eerder met succes geadviseerd en/of begeleid door IMK.
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!