P’rooflokaal versterkt zich met gerenommeerde topkok
- 27 jan., 2015
- Agrofood & Biobased
- Bron: Maison van den Boer
Restaurant P’rooflokaal heeft zich versterkt met chefkok Joppe Sprinkhuizen. P’rooflokaal begon in november 2013 als pop-up restaurant bovenste verdieping van de Wiebenga-graansilo in het Veghelse CHV-Noordkade-complex.
Na een succesvolle periode van een jaar, heeft het restaurant een permanent karakter gekregen. P’rooflokaal beoogt een hoog culinair niveau met een herkenbaar en toegankelijk karakter. Joppe gaat invulling geven aan een proeftuin van topniveau voor Maison van den Boer, waarvan P’rooflokaal onderdeel is. Het restaurant zal in hoge mate zelfstandig opereren.
Ervaring in sterrenrestaurant
Joppe werkte bijna 8 jaar als souschef bij het met 2 Michelin-sterren bekroonde restaurant de Treeswijkhoeve in Waalre. Hiervoor heeft hij gewerkt in topbedrijven zoals het Amstel Hotel en restaurant Savelberg, beiden gewaardeerd met 1 michelin-ster. Hij volgde de Sterklas van het Gilde van Nederlandse meesterkoks, de hoogste culinaire opleiding van ons land.
Gasten verrassen
Hij neemt een schat aan culinaire ervaring en gastronomische kennis mee naar P’rooflokaal. Zijn kookstijl is gevarieerd en internationaal georiënteerd. Hij gebruikt een scala aan kooktechnieken en ingrediënten uit alle hoeken van de wereld. Sprinkhuizen: “Ik wil het product in zijn waarde laten en zoek steeds naar verrassende combinaties van smaken en structuren. Met liefde voor het koksvak wil ik de gasten van P’rooflokaal gaan verrassen en verwonderen en hen een mooie lunch- of diner ervaring geven.”
Meer informatie over KONINKLIJKE VAN DEN BOER :
Bekijk het complete bedrijfsprofiel
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!