Radboudchemicus in gesprek met Nobelprijswinnaars

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Mercator Incubator

Daniela Wilson, chemicus aan de Radboud Universiteit, is uitgenodigd voor een ontmoeting met vijfendertig Nobelprijswinnaars in de Scheikunde. Deze bijeenkomst vindt plaats tussen 30 juni en 5 juli in Lindau, Duitsland.

Radboudchemicus in gesprek met Nobelprijswinnaars

‘Ik vind het een grote eer dat ik uitgenodigd ben’, zegt Wilson. ‘De Lindau meeting 2013 is een fantastische kans om veel inspirerende mensen uit de volle breedte van de scheikunde te ontmoeten. Ik kijk er vooral naar uit om veel Nobelprijswinnaars te spreken. Maar ik mag bijvoorbeeld ook ontbijten met de directie van de European Research Council (ERC) en een presentatie van een kwartier geven over mijn eigen ERC-project.’

Nanoraketten

In totaal worden zo’n zeshonderd jonge onderzoekers uit de hele wereld uitgenodigd voor de jaarlijkse Lindau meeting. Wilson is voorgedragen als kandidaat door de European Research Council omdat ze in 2012 een beurs van 1,5 miljoen ontving voor haar onderzoek naar 'nanoraketten', minuscule bolletjes die een lading kunnen vervoeren en die zich voortstuwen met een nano-jetmotor. Wilson probeert deze nanoraketten geschikt te maken voor medicijntransport in het lichaam. In totaal gaan er dit jaar tien onderzoekers van Nederlandse universiteiten naar de meeting.

Druk programma

‘Er is zo veel te doen in Lindau, ik moet echt goed plannen’, vertelt Wilson. ‘Ik ben nu een jaar bezig met mijn ERC-project en ben erg benieuwd naar de ideeën van andere scheikundigen. Zo kan ik inspiratie opdoen en misschien wel nieuwe samenwerkingen opstarten voor de komende jaren. Bovendien wil ik zo veel mogelijk presentaties van Nobelprijswinnaars bijwonen. Ik kijk erg uit naar die van professor Jean-Marie Lehn: zijn werk ligt heel dicht bij mijn vakgebied. Ik kan nog veel van hem leren.’

Het doel van de Lindau Nobel Laureate Meetings is het overdragen van kennis tussen generaties wetenschappers, het versterken van internationale netwerken en het inspireren van zowel jonge wetenschappers als Nobelprijswinnaars. Afwisselend staan de vakgebieden chemie, natuurkunde en fysiologie/medicijnen centraal.

Meer informatie over Mercator Technology & Science Park:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!