Scalda-studenten verdedigen titel ‘Junior Chef of the Year’
- 20 nov., 2014
- Onderwijs & Training
- Bron: Scalda
Op 19 november vindt in het Miele Insperience Centre in Vianen de finale plaats van ‘Junior Chef of the Year 2014’. Twee teams van Scalda gaan de titel ‘Junior Chef of the Year’ verdedigen.
Vorig jaar sleepten twee teams van Scalda namelijk de eerste èn de tweede prijs binnen. De teams van Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie van de niveau 2 opleiding Kok strijden tegen twee teams van andere scholen.
Bediening
De wedstrijd is dit jaar uitgebreid met het onderdeel bediening. De teams bestaan dan ook uit drie in plaats van twee deelnemers. Het eerste team van Scalda bestaat uit Mitchell Schout, Frank Westdorp en Linda Willems. Het tweede team bestaat uit Jimmy Hassan, Geert van de Voorde en Lauke Koolwijk.
Driegangenmenu
Tijdens de finale moeten de teams een driegangenmenu koken. Het hoofd bestandsdeel is zeebaars, daarmee moeten de drie gerechten bereid worden. De deelnemers hebben daarnaast de keuze uit een beperkt assortiment van producten. Zelf mogen ze ook nog drie ingrediënten meenemen om toe te voegen aan de gerechten.
Bij de beoordeling wordt het hele traject van de voorbereiding, de bereiding, de ingrediëntkeuzes, de combinaties, gebruikte kooktechnieken, de presentatie en de werkwijze meegenomen.
Meer informatie over Scalda:
Bekijk het complete profiel