Scelta Mushrooms nieuwe partner HAS Hogeschool
- 6 feb., 2014
- Agrofood & Biobased
- Bron: HAS Hogeschool
Met de ondertekening van een Partnership hebben HAS Hogeschool Venlo en Scelta Mushrooms hun samenwerking voor de komende jaren bekrachtigd.
Als Partner van HAS Hogeschool zal Scelta Mushrooms zich in gaan zetten om de kwaliteit van het agrarisch onderwijs en innovatie in de regio Venlo te stimuleren.
Naast het onderwijs op de hogeschool, krijgen studenten van het in september gestarte filiaal van de HAS ook onderwijs bij bedrijven in de directe omgeving. Hiervoor werkt het samen met verscheidene partnerbedrijven in de regio, die hun kennis en kunde delen en studenten de mogelijkheid bieden om deze in de praktijk toe te passen. Scelta Mushrooms is al het 40e bedrijf dat aan deze lijst partnerbedrijven is toegevoegd. De activiteiten en ambities van het Venlose bedrijf sluiten aan bij die van de HAS Hogeschool en de in Venlo gegeven opleidingen. Met de ondertekening van het partnership bundelen beiden de krachten om zowel Scelta als de sector in zijn geheel (in de regio Venlo) verder te ontwikkelen.
Optimalisatie van opleiding
De partnerbedrijven van de HAS komen allemaal uit de agrofoodsector en geven studenten de mogelijkheid om hun toekomstige werkveld uitgebreid te leren kennen. Dit gebeurt door middel van bedrijfsexcursies, gastlessen, stages, praktijkcases, afstudeeropdrachten en practica op het bedrijf. Daarnaast wordt het lesprogramma van de opleidingen van de HAS jaarlijks getoetst aan de behoeften van het werkveld dat door deze bedrijven vertegenwoordigd wordt. Zo wordt het onderwijs geoptimaliseerd om studenten op te leiden die na hun studie direct kunnen doorstromen naar het werkveld in de regio.
Continu innoveren
Het partnership met de HAS Hogeschool past binnen de doelstelling van Scelta Mushrooms om middels continue innovatie haar positie als leidende, vernieuwende speler in de champignonwereld te handhaven. Door samenwerking met verscheidene partners blijft het zoeken naar nieuwe sectoren waarin de champignon ingezet kan worden, naar nieuwe smaaksensaties, duurzame mogelijkheden en gezonde producten.
Scelta Mushrooms Partner van HAS Hogeschool Venlo
Met de ondertekening van een Partnership hebben HAS Hogeschool Venlo en Scelta Mushrooms hun samenwerking voor de komende jaren bekrachtigd. Als Partner van HAS Hogeschool zal Scelta Mushrooms zich in gaan zetten om de kwaliteit van het agrarisch onderwijs en innovatie in de regio Venlo te stimuleren.
Naast het onderwijs op de hogeschool, krijgen studenten van het in september gestarte filiaal van de HAS ook onderwijs bij bedrijven in de directe omgeving. Hiervoor werkt het samen met verscheidene partnerbedrijven in de regio, die hun kennis en kunde delen en studenten de mogelijkheid bieden om deze in de praktijk toe te passen. Scelta Mushrooms is al het 40e bedrijf dat aan deze lijst partnerbedrijven is toegevoegd. De activiteiten en ambities van het Venlose bedrijf sluiten aan bij die van de HAS Hogeschool en de in Venlo gegeven opleidingen. Met de ondertekening van het partnership bundelen beiden de krachten om zowel Scelta als de sector in zijn geheel (in de regio Venlo) verder te ontwikkelen.
Frans van Leijden, directeur HAS Hogeschool Venlo, en Jan Klerken, ambassadeur Scelta Mushrooms, ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst
De partnerbedrijven van de HAS komen allemaal uit de agrofoodsector en geven studenten de mogelijkheid om hun toekomstige werkveld uitgebreid te leren kennen. Dit gebeurt door middel van bedrijfsexcursies, gastlessen, stages, praktijkcases, afstudeeropdrachten en practica op het bedrijf. Daarnaast wordt het lesprogramma van de opleidingen van de HAS jaarlijks getoetst aan de behoeften van het werkveld dat door deze bedrijven vertegenwoordigd wordt. Zo wordt het onderwijs geoptimaliseerd om studenten op te leiden die na hun studie direct kunnen doorstromen naar het werkveld in de regio.
Het partnership met de HAS Hogeschool past binnen de doelstelling van Scelta Mushrooms om middels continue innovatie haar positie als leidende, vernieuwende speler in de champignonwereld te handhaven. Door samenwerking met verscheidene partners blijft het zoeken naar nieuwe sectoren waarin de champignon ingezet kan worden, naar nieuwe smaaksensaties, duurzame mogelijkheden en gezonde producten.
Meer informatie over HAS Hogeschool:
Bekijk het complete profiel
Jures Techniek heeft meer dan 20 jaar ervaring in de branche