TA Nederland weer aanwezig bij “Toekomstig techniek en logistiek talent”
- 16 okt., 2017
- Onderwijs & Training
- Bron: Brabants Dagblad
Ruim 2300 middelbare scholieren brachten gisteren een bezoekje aan het Toekomstig Techniek Talent (TTT)-event. De organisatie wil leerlingen enthousiast maken voor technische beroepen.
Foto: Bo van der Schoot rijdt in een heftruck. Door: Jan van Eijndhoven/BW
Net als voorgaande jaren heeft TA Nederland veel leerlingen kennis laten maken met het besturen van een heftruck. Zie ook het artikel van auteur Stan Schrijen van het Brabants Dagblad.
Likkebaardend staan Bram Timmermans (13) en zijn maten in de Tilburgse Koepelhal. Om beurten kruipen de jongens voor het gevoel en een foto even achter het stuur van een zwarte BMW i8, met deuren die open gaan als bij een Lamborghini. Er staan meer auto’s. ,,Maar dit is de duurste en mooiste”, vindt Bram. ,,En ook het mooiste plekje van de hal, zeker voor jongens. Later wil ik misschien wel wat met auto’s gaan doen, of ik word architect.”
De interesse voor techniek is bij Bram al aanwezig. Het doel van het Platform Promotie Techniek Midden-Brabant is om dat via het TTT ook bij de 2300 andere leerlingen die langskomen te realiseren.
Bij Bo van der Schoot (13) uit Udenhout wordt dat lastig, al ervaart ze de rondgang van anderhalf uur als interessant. De tweedejaars VMBO-leerlinge op Durendael is net klaar met een heftruckcircuit. Met de leggers van het voertuig moest een muntje worden opgewipt. ,,Het is me in twee keer gelukt. Leuk om te doen.” Toch ziet Bo zichzelf later niet in de techniek werken. ,,Ik wil iets met kinderen gaan doen.”
Kartonnen blokken
Pepijn Smid, derdejaars student logistiek management aan het ROC, begeleidt een activiteit waarbij zeven kartonnen blokken met de streepjescode aan de buitenkant op een pallet gezet moeten worden. ,,We willen leerlingen laten zien wat de invloed is van alle handelingen die je tijdens een logistiek proces uitvoert.” Indy Leduc, Fani Sipakis, Marieke de Brouwer en Sophie Boor kraakten de puzzel, zij het met wat moeite. De dames, behalve Sophie, bleven zitten in het derde jaar van de havo op Durendael. ,,Dus vorig jaar waren we hier ook. Leuk om verschillende dingen te zien en te doen, maar we hebben eigenlijk niets met techniek”, klinkt het.
Bij de stand van De Cromvoirtse is de opdracht om een modeluitvoering van de Eiffeltoren in elkaar te zetten. Rémy Bruneaux, accountmanager van het metaalbedrijf: ,,Voor ons is hier niet veel te halen, behalve het veranderen van associaties met de metaalbranche. Het werk vindt al lang niet meer in vieze donkere fabrieken plaats, maar gaat steeds meer over zaken als programmeren. Door middel van dit spelelement proberen we dat inzicht te verschaffen.”
Meer informatie over TA NEDERLAND B.V.:
Bekijk het complete bedrijfsprofiel
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!