Vernieuwd bedrijfspand markeert toekomstrichting Vishandel Schot
- 7 jul., 2015
- Agrofood & Biobased
- Bron: Vishandel Schot
Vishandel Schot levert alles wat te maken heeft met vis of water. Vissoorten van over de hele wereld, schaal- en schelpdieren, maar ook zeewieren bijvoorbeeld. En dat gaat dag en nacht door.
Visafslag 24 uur in bedrijf
In Tholen wordt 24 uur per dag de beste kwaliteit vis geleverd. Maar dat niet alleen, Vishandel Schot levert alles wat uit het water komt. “Van verse zeewieren tot wel vijftig verschillende soorten oesters. Maar ook gambas, scampis, allerlei soorten schelpdieren. Zowel diepvries als vers”, somt Arnoud de Jager op.
Altijd en op tijd leveren
De eigenaar van Vishandel Schot kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk service is. Strandtenten, cafés, maar ook zakenrestaurants, allemaal krijgen ze dezelfde aandacht en service bij Vishandel Schot. Het bedrijf gaat daarin ver. “Als een klant uit bijvoorbeeld Gent of Brussel vergeet te bestellen, dan stappen we in de auto en lossen we het op.” Wat De Jager betreft is Vishandel Schot er altijd voor de klant.
Automatisch bestelsysteem
De 24-uurs service blijkt ook wel nodig. Restauranteigenaren en koks bestellen massaal ’s nachts doordat zij een nachtleven hebben. Dit doen ze geheel automatisch via een bestelapp. Daarmee komen ze in een eigen bestelomgeving met daarin de actuele prijzen (de prijs van vis fluctueert enorm red.).
Vandaag besteld, morgen in huis
“Als om 9.00 uur de kok binnenkomt, wil hij weer aan de slag. Maar hij heeft pas besteld toen hij naar huis ging.” Vishandel Schot regelt het. “En overdag hebben ze vragen, over kaartbesprekingen en dat soort dingen. Daar wil je ook bij zijn en op inspelen.”
Vernieuwd bedrijfspand
Om de beste kwaliteit en service te kunnen blijven leveren, is het bedrijfspand van Vishandel Schot onlangs vernieuwd met een stuk nieuwbouw. Naast extra kantoorruimte is ook de capaciteit van de visafslag toegenomen. Nadat de verse visproducten van de veiling zijn aangekomen, worden ze in de eigen afslag door Vishandel Schot verwerkt tot een eindproduct. “Bijvoorbeeld van een hele kabeljauw naar een filet.”
Kwaliteitsgarantie
Kwaliteit staat buiten kijf voor De Jager. En daar hoeft geen label op weet de eigenaar. “Dat het kwaliteit is dat zie, proef, voel en ruik je wel. Bovendien hebben we een constante kwaliteitscontrole.” Het HACCP-certificaat voor voedselveiligheid geeft daarnaast blijk van een juiste voedselverwerking.
Eigen transport
Nadat de verse vis is verwerkt, vindt het zijn weg naar de klant. Van eetcafés tot sterrenrestaurants, binnen een straal van zo’n 60 kilometer rondom Tholen weten ze de vishandel te vinden. En zelfs daarbuiten doet Vishandel Schot zaken. Met de acht auto’s transporteert Vishandel Schot zelf de vis en visproducten naar de klant. Het eigen EG-nummer helpt hierbij.
Open dagen
Het vernieuwde bedrijfspand wordt zaterdag 11 juli a.s. geopend tijdens de open dagen. Eerst voor leveranciers en bekenden.
Op de klantendag op maandag 13 juli worden de klanten rondgeleid. Naast een kijkje in de vernieuwde zaak staat er meer op het programma. “Zo wil ik mensen de kans geven om eens in het echt een vis te fileren en hebben we een leuke actie met onze Visgilde winkel in Tholen”, verklapt De Jager.
Meer informatie over SCHOT THOLEN, VISHANDEL :
Bekijk het complete bedrijfsprofiel