Vidi-subsidie voor elf Radboud-onderzoekers
- 20 mei, 2015
- Onderwijs & Training
- Bron: Radboud Universiteit
Elf Nijmeegse onderzoekers, van wie acht van de Radboud Universiteit en drie van het Radboudumc, ontvangen elk maximaal 800.000 euro om een vernieuwende onderzoekslijn te ontwikkelen en een eigen onderzoeksgroep op te bouwen.
Zij ontvangen een Vidi-subsidie uit de Vernieuwingsimpuls van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).
Vidi is gericht op excellente onderzoekers die na hun promotie al een aantal jaren succesvol onderzoek hebben verricht. De wetenschappers behoren tot de beste tien à twintig procent van hun vakgebied. Met een Vidi kunnen zij vijf jaar lang onderzoek doen. Op deze manier stimuleert NWO nieuwsgierigheidsgedreven en vernieuwend onderzoek.
Radboud Universiteit
Zeven wetenschappers van de Radboud Universiteit krijgen een Vidi-subsidie: dr. Mirjam Broersma, dr. Marcel van Gerven, prof.dr. Alexander Khajetoorians, dr. Floris de Lange, dr. Jan-Mathijs Schoffelen, dr. Maarten Solleveld en dr. Roel Willems. Bovendien komt dr. Annemieke Petrignani van de Universiteit van Amsterdam met haar Vidi naar Nijmegen om onderzoek te doen met het FELIX laserlab van de Radboud Universiteit.
Radboudumc
Ook drie onderzoekers van het Radboudumc ontvangen een Vidi-subsidie: dr. Geert van den Bogaart, dr. Teun Bousema en dr. ir. Bart Smeets.
Meer informatie over Mercator Technology & Science Park:
Bekijk het complete instantieprofiel
Meer informatie over Radboud Universiteit Nijmegen:
Bekijk het complete profiel
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!