Voedselproducent Dalco Food loopt voorop in proteïneshift
- 2 jun., 2020
- Agrofood & Biobased
- Bron: Dalco Food
De Osse voedselproducent Dalco Food loopt wereldwijd voorop in de overgang van vlees naar andere proteïne bronnen. Dertig jaar geleden rolden de eerste vegetarische etenswaren al van de band, maar inmiddels is 90% van de producten van Dalco vegetarisch.
“Een bewuste keuze”, aldus directeur Marian Wagemakers in gesprek met de gemeente Oss.
Stad van vlees én vleesvervangers
“Nieuwsgierigheid zit in onze genen”, vertelt Marian Wagemakers, sinds 2009 directeur van Dalco Food. “Uit diezelfde nieuwsgierigheid is mijn vader Gerard dertig jaar geleden begonnen met het produceren van een vleesvervanger op basis van sojaproducten. Smaakvol was het nog niet, maar het was wel het begin van iets nieuws.” Opmerkelijk, gezien Oss van origine een echte vleesstad is. Hoewel … “Door onze vleesachtergrond hebben we veel kennis van proteïne. In die zin is de stap naar vegetarische en veganistische producten dus logisch. Daarnaast kenmerkt Oss zich door veerkracht en een groot aanpassingsvermogen. De continuïteit van een onderneming staat voorop. Ook ik luister naar de markt.”
Lees het complete verhaal op de website van Dalco Food.
Meer informatie over DALCO FOOD B.V.:
Bekijk het complete bedrijfsprofiel
Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!