HUYS TER SCHELDE, PARTYRESTAURANT-HOTEL

Logo HUYS TER SCHELDE, PARTYRESTAURANT-HOTEL

Vlissingsestraat 38-40
4371 RE Koudekerke

Tel. (0118) 553003

E-mail: info@huysterschelde.nl
Website: www.huysterschelde.nl

Huys ter Schelde

Compleet verzorgde verwennerij

Er zijn mensen bij wie het vermogen om het gasten iedere dag naar de zin te maken en te willen zien genieten in het bloed zit. Jos Pluijmers is daar een heel goed voorbeeld van. Direct op de wensen van gasten mogen inspelen is precies wat de eigenaar en gastheer van villa Huys ter Schelde zo aanspreekt in zijn dagelijkse werk. Het vervullen van de wensen van zijn gasten doet hij tijdens vele evenementen per jaar.

Een unieke locatie in Koudekerke

Het is nu 24 jaar geleden dat Pluijmers en zijn partner verliefd werden op de monumentale villa in het Zeeuwse Koudekerke. De locatie mag zonder enige twijfel uniek en onderscheidend worden genoemd, want deze oogt chique en straalt absoluut allure uit. Eenmaal binnen blijft die allure behouden en tegelijkertijd is de ontvangst hartelijk en informeel. Pluijmers: ‘Ik verwelkom mijn gasten graag zelf. Het persoonlijke contact met iedereen, dat vind ik heel belangrijk.’ De villa is een gewilde locatie onder bruidsparen die elkaar op deze bijzondere plek het ja-woord geven. Naast bruidsparen maakt ook het bedrijfsleven dankbaar gebruik van de vele mogelijkheden die het horecabedrijf te bieden heeft.

Stukje geschiedenis

In het jaar 1910 werd Huys ter Schelde gebouwd voor de heer Henri Jacques Emile Gerlach van St. Joosland, die op dat moment burgemeester was. Na zijn overlijden in 1925 bleef de villabewoond door zijn vrouw en diens zuster. Deze zuster bleef tot 1956 in de villa wonen, waarna deze werd verkocht aan makelaar Willemse. In eerste instantie zouden repatrianten uit Indonesië in de villa worden ondergebracht, maar de toenmalige burgemeester Dregmans hield dat tegen. Zo werd de villa een vakantieverblijf voor de Duitse Evangelische kerk en kwam deze vrij kort daarna in handen van de Stichting Sjaloom. Ook werd de villa bewoond door thuislozen die in het pand waren ondergebracht door de Pinkstergemeente. Daar kwam in 1987 een einde aan. Het Koetshuis van de villa werd door de jaren heen bewoond door verschillende tuinmanfamilies.

Verbouwen en uitbreiden

Jos Pluijmers werd, samen met partner Heleen Prins, in 1994 de trotse eigenaar van Huys ter Schelde. Sinds die tijd is de villa diverse keren verbouwd en uitgebreid. Pluijmers haast zich te zeggen dat daarbij nooit afbreuk werd gedaan aan het karakter van het monumentale pand. Hij is dan ook bijzonder trots op de uitstraling van de villa en de capaciteit die de locatie biedt.

In 1996 werd de Tuynkamer gerealiseerd, een lichte serre die is omringd met veel groen en bloemen. Vervolgens werd in 2000 de kenmerkende fontein in de voortuin geplaatst. Het grootste project tot nu toe was de bouw van de deels ondergrondse Theaterzaal, die drie meter verdiept in de tuin is aangelegd. Wat bovengronds is te zien, is alleen een grasheuvel, glas en een roodkoperen koepeldak met een doorsnede van tien meter. De zaal, die ruimte biedt aan groepen tot driehonderd personen, beschikt over alle benodigde audio- en visuele apparatuur.

Vele ruimtes

De villa kent ook een bijzonder monumentaal gedeelte, die de sfeer van begin twintigste eeuw ademt. Deze ruimte bestaat uit een voorzaal, een middenzaal, een kleine serre en een ruim terras. Met name de wat kleinere gezelschappen nemen hier plaats. Daar blijft het niet bij. In nog zes andere ruimtes kunnen vertegenwoordigers van bedrijven in kleinere groepen bij elkaar zitten. In de omgeving bestaan niet veel locaties waar meer dan honderdvijftig personen terecht kunnen. Van hun gasten krijgen Pluijmers en zijn vrouw regelmatig terug dat ze het persoonlijke contact als zeer prettig ervaren. ‘De eigenaren hebben aan een paar woorden genoeg’, is een veelgehoorde uitspraak. Een andere bekende opmerking is dat Jos en zijn partner nooit hoeven te worden geattendeerd op de puntjes op de i. ‘Die zien ze zelf.’

Culinaire verwennerij

Pluijmers voegt daar aan toe: ‘In de keuken bereiden we klassieke buffetten met dagverse producten op grote spiegelschalen. Alle congressen, symposia, recepties en personeelsfeesten die bij ons plaatsvinden, kunnen we op deze manier tot in detail verzorgen.’ De kok houdt ervan zijn gasten te verwennen en wordt door hen dan ook gezien als een meester in de keuken. Voor culinaire verwennerij zijn bedrijven bij Huys ter Schelde dan ook aan het juiste adres. Pluijmers: ‘Als bedrijven hier eenmaal zijn geweest, komen ze daarna graag weer terug.’

Veel bedrijven uit de regio vertrouwen inmiddels blindelings op de kwaliteiten van Pluijmers en zijn team. ‘Als jullie het regelen, dan weten we dat het goedkomt’, zeggen ze dan bij het reserveren. ‘Bedrijven geven door wat ze voor ogen hebben en wij regelen vervolgens een compleet verzorgde middag, waarin naast het educatieve gedeelte ook nog volop ruimte is voor een uitgebreid buffet en borrel.’

Overnachten

Wie na een inspannende dag niet meteen de tocht terug naar huis wil maken, heeft de mogelijkheid te overnachten in het Koetshuis, dat vroeger dienst deed als paardenstal. Het verblijf telt negen gezellige tweepersoonskamers. Het ontbijt dat de daaropvolgende ochtend wordt geserveerd, bereidt Pluijmers helemaal zelf. ‘Dat klopt, bijzonder leuk om te doen. Een traditie die ik al 24 jaar volhoud.’

Interview met de onderneming

foto:Marijana Pajovic (Image4Life Photography) De volgende editie van RegioinBedrijf Connect is één van die evenementen. Op 12 oktober komen directies en projectleiders uit het netwerk van RegioinBedrijf hier bij elkaar. Ook zij maken die dag gebruik van de Theaterzaal, die drie meter diep in de tuin is aangelegd. Wat bovengronds is te zien, is alleen een grasheuvel, glas en een roodkoperen koepeldak met een doorsnede van tien meter.  Begin twintigste eeuw Andere trots op de Zeeuwse locatie is de Tuynkamer, een lichte serre die is omringd met veel groen en bloem. De villa kent ook een bijzonder monumentaal gedeelte, die de sfeer van begin twintigste eeuw ademt. Deze ruimte bestaat uit een voorkamer, een middenkamer, een kleine serre en een ruim terras. Met name de wat kleinere gezelschappen nemen hier plaats. ING, Rabobank en ABN Amro Ook de plaatselijke afdelingen van de ING, ABN Amro en de Rabobank weten hun weg naar de monumentale villa goed te vinden....

Volledig interview »